Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Olguța Vasilescu are 16 explicații pentru "minciunile" despre legea salarizării

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu răspunde printr-o postare pe Facebook întrebărilor legate de proiectul legii salarizării. Potrivit ministrului, legea respectă programul de guvernare cu 56% creșteri salariale, în medie, până în 2020.

Olguța Vasilescu are 16 explicații pentru
Comentează 0

Postarea integrală a Olguţei Vasilescu:

„Câteva date despre legea salarizării și răspunsuri la întrebări frecvente:
1. Legea respecta programul de guvernare cu 56 la suta creșteri salariale, pe medie, pana in 2020.

2. Anvelopa bugetară, pana in anul 2020, care se adaugă la cei 68 de miliarde in plata la nivelul anului 2017, e 32 mld, iar pana in 2022 e 43 mld.

3. Creșterile cele mai mari sunt in baza de jos a piramidei salariale unde ajung și la 300 la suta in apărare. Aproximativ 60 la suta dintre bugetari vor avea salarii duble. La mai puțin de 3 la suta scad, pentru ca erau atât de mari încât dacă nu se tăiau, dezechilibrele nu se corectau nici in 2022. 

4. Legea se aplica de la 1 Iulie, nu de la 1 Ianuarie 2018 cum afirma unii lideri de sindicat. Anul acesta se aplica administrației locale, salariile fiind aprobate in consiliile locale și județene.

5. Nu toate salariile demnitarilor cresc. La miniștri, conducerea parlamentului, președinte, consilieri miniștri etc. scad.

6. NU primarii și președinții de CJ aproba salariile, ci consiliile. Consiliile aproba întregul buget, iar pana acum doar salarizarea era impusă de lege, nu prin hotărâre. E primul pas spre descentralizarea reala. Organizațiile din administrație au aprobat in unanimitate acest text de lege, deși au și primari sau președinți de CJ liberali.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite