Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | DGA, în vizită la cele două universități arădene. Peste 500 de cadre didactice, în fața ofițerilor

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție Arad s-au întâlnit, marți, cu peste 500 de cadre didactice de la cele două universități arădene, pentru a le prezenta riscurile implicării în fapte de corupție, dar și cum pot sesiza astfel de infracțiuni.

FOTO | DGA, în vizită la cele două universități arădene. Peste 500 de cadre didactice, în fața ofițerilor
Comentează 0

În 30 mai, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) sărbătoreşte 12 ani de la înfiinţare, fiind o structură specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne.

Cu această ocazie, DGA Arad a desfășurat ”şedinţe de informare anticorupţie” la cele două universități din județ, respectiv Universitatea „Aurel Vlaicu” (de stat) și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (privată).

Conform unui comunicat al DGA, întâlnirile s-au înscris ”în cadrul eforturilor de conştientizare a consecinţelor implicării în fapte de corupţie şi pentru creşterea gradului de informare a publicului țintă, format din cadre didactice, cu privire la impactul fenomenului de corupţie”.

”În cadrul acestor activități a fost abordată următoarea tematică: competențele DGA, considerații generale privind infracțiunile de corupție și modul de acțiune în vederea sesizării faptelor de corupție”, se arată în comunicat.

Reprezentanții celor două universități arădene au declarat că toate cadrele didactice au participat la întâlnirile cu DGA.

”De la noi au fost peste 250 de cadre didactice. Consider că întâlnirea a fost nu doar inedită, dar și benefică. Informațiile primite au fost legate de prevenirea actelor de corupție. S-a vorbit despre faptele de care se pot face vinovați profesorii și pedepsele prevăzute de legislație. Din fericire, în universitatea noastră nu există niciun cadru didactic cercetat”, a declarat rectorul Universității ”Aurel Vlaicu”, Ramona Lile.

În total, peste 500 de cadre didactice au participat la cele două întâlniri cu DGA, care au avut loc la fiecare universitate în parte.

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite