Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nou-promovată incomodă deschide balul împotriva Aradului în Cupă. "Noi suntem ICIM Arad, şi nu stăm cu mâna în sân"

O nou-promovată incomodă deschide balul împotriva Aradului în Cupă.
Comentează 0

Prima lună a anului aduce şi primul tur al Cupei României la baschet feminin, stagiunea 2017-2018. Conform tragerii la sorţi cea mai galonată echipă din istoria sportului arădean, Univ Goldiş ICIM Arad înfruntă nou-promovata din Timişoara. Acolo unde evoluează veterana arădeană Monica Brosovszky, cea care în urmă cu ceva ani s-a retras din activitate tocmai din tricoul galben-albastru, revenind acum, neaşteptat, pe parchet în oraşul de pe Bega. Acolo s-a încropit o formaţie interesantă, mai ales la nivel de jucătoare românce, pentru că şi bugetul acestei formaţii permite acest lucru.

"Un adversar valoros"
"Din punct de vedere geografic este cea mai bună variantă posibilă. Din punct de vedere al adversarului, vom înfrunta una din cele mai valoroase echipe la nivel de jucătore românce, asta pentru că la Timişoara s-a deschis punga larg, datorită modului în care sunt constituiţi. Sunt un club CSM, ceea ce le-a creat un avantaj enorm. Vor fi meciuri echilibrate, pentru că suntem ICIM Arad, şi nu stăm nici noi cu mâna în sân, în ciuda faptului că diferenţele de buget sunt consistente", spune preşedintele echipei arădene, Marcel Urban.

"Nivelul valoric în LNBF scade"
Consilierul tehnic al Univ Goldiş ICIM Arad, profesorul Dan Moraru, începe al 53-lea an fără întrerupere în prima ligă. Ceea ce îi dă dreptul să îşi exprime părerea despre un viitor sezon al Ligii Naţionale care adună la start, cel puţin deocamdată, 12 echipe. "Datorită faptului că Federaţia, de 5-6 ani, obligă folosirea jucătoarelor românce, regulsă ce nu-şi are rsotul şi nu creşte valoarea jucătoarelor din ţara noastră, plus acum un jucător sub 22 de ani, nivelul valoric scade ca spectaculozitate, valoare tehnică sau tactică. Plus că pe baza regulii cu românce, acestea învăţate de agenţi au pretenţii exagerate. Dar ne conformăm regulilor, şi vom face ce de obicei o figură frumoasă".

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite