Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nu-mi place Simona Halep. DAR...

Nu-mi place Simona Halep. DAR...
Comentează 0

Nu-mi place Simona Halep. Aşa cum nu-mi place nici de Begu, Cârstea, aşa cu nu mi-a plăcut nici de Pavel, Hănescu, şi totţi cei pe care i-am văzut în vremelnica mea viaţă. Şi nu-mi place pentru că nu am învăţat să-mi placă ceea ce practică sau au practicat ei. Adică tenisul. E prea complicat pentru mine...

Dar o ador la maxim pe Simona Halep pentru că a reuşit să iasă dintr-o societate atât de bolavă, care nu ştie să-i aprecieze pe cei care muncesc. Şi pe care îi îngroapă la primul semn de întrebare. O societate care îi pune la mare preţ pe atârnători, pe cei care ştiu să-i pupe în dos pe şefi, şi care toată ziua nu fac nimic, după celebra vorba: timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim. Ailalaţi, proştii de serviciu, muncesc şi ei, că, deocamdată, nu pot face faţă societăţii.

Recent au apărut gafele Ministrului Sportului, gafe binecunoscute deja, devenite virale. Ce mai contează că un sport precum canotajul, care a adus atâtea beneficii de imagine României, e înjosit la maxim, ar altele, cu respect şi pentru ele, au oameni care îi plac celui amintit mai sus, oameni care treuie puşi mai presus decât alţii care ar merita să fie acolo. Pentru că...

Şi în sportul arădean sunt exemple, sau au fost, de sportivi şi antrenori care au muncit de le-au sărit capacele, în condiţii înjositoare, dar au făcut faţă cu brio, aducându-ne atâtea bucurii. Şi totuşi au fost surclasaţi de alţii care au ştitu să se descurce şi cu minim de efort, sau deloc, să le ia locul la masa bogatilor. Saci fără fund au primit sprijin şi s-au golit precum primeau. Iar cei ce meritau să primească s-au trezit în...fundul gol.

Aşa e în soceietatea românească în general, cel ce munceşte e scuipat, înjurat, minimizat, făcut troacă de porci, iar celalalt, atârnătorul, e prieten cu şefu'.

Sunt puţini cei care răzbesc, şi sunt apreciaţi pentru ceea ce fac (mai mult afară decât în ţară). Aşa e Simona Halep. A muncit, fără ajutor din partea unei societăţi româneşti bolnave, a urcat pe forţe proprii, e mândră că repreznită România. Şi acum, ne trezum că şi România e (chipurile) mândră de ea.

Vorbe goale...ştiu, dar chiar dacă nu îmi place Simona Halep pentru ceea ce practică, îmi place Simona Halep ca OM.

P.S.: SIMONA te rog: învaţă-ne şi pe noi cum să depăşim barierele impuse de societate şi să ajungem să fim apreciaţi pentru modul cum muncim!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite