Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nu mai spăla hainele la 40 de grade! Iată care sunt pericolele la care te expui

Dacă și tu speli hainele la temperaturi scăzute riști să te îmbolnăvești – atât pe tine cât și pe membrii familiei tale! Și nu, nu este o exagerare, deoarece acest avertisment vine chiar de la specialişti. Conform unui studiu recent, spălarea hainelor la temperaturi mai mici de 40 de grade Celsius este eficientă doar la scoaterea petelor, nu şi la eliminarea germenilor.

Nu mai spăla hainele la 40 de grade! Iată care sunt pericolele la care te expui
Comentează 0

Milioane de bacterii

Ca să înţelegeti mai bine despre este vorba, o încărcătură de haine pentru o spălare automată conţine aproximativ 100 de milioane de bacterii E.coli. Hainele mai pot fi contaminate cu stafilococi aurii, asociaţi cu infecţii ale epidermei, ale tractului urinar, dar şi cu pneumonia, potrivit observator.ro.

Mai exact, Stafilococul auriu, care provoaca infectii ale tractului urinar si pneumonie, poate trai pana la 40 de grade fara probleme. Potrivit Ziare.com, care citează Daily Mail, daca amesteci hainele si pui lenjeria intima laolalta cu altele, vei avea cu siguranta pe imbracaminte si E. coli sau salomenella.

Iarna, virusurile ce provoaca raceli se pot inmulti extrem de usor in masina de spalat. Si alergiile pot sa apara in acest fel, caci intre 30 si 40 de grade nu dispar praful si impuritatile, asa cum s-ar intampla la temperaturi mai ridicat.

Cele mai expuse persoane la infectarea cu bacterii şi virusuri provenite de pe haine sunt copiii, bătrânii, cei cu imunitatea slăbită sau bolnavii care au fost recent externaţi din spital.

Care este temperatura ideală pentru spălatul rufelor

Oamenii de ștință susțin ca spalatul hainelor la temperaturi mai joase de 40 de grade distruge doar 6% din bacterii.

Temperatura ideala este de 60 de grade, atunci cand se distrug toate bacteriile. Astfel, pentru a nu vă îmbolnăvi, sfatul cercetătorilor este speli hainele la temperaturi de peste 60 de grade!

De asemenea, trebuie sa acorzi si o atentie sporita detergentului pe care il alegi. Exista detergenti non-biologici, care contin agenti de inalbire, care curata si dezinfecteaza si detergenti biologici, care se bazeaza pe enzime care elimina particulele de mizerie.

Producatorii de astfel de detergenti spun ca aceste produse sunt eficiente la temperaturi scazute si protejeaza materialele textile, scrie ele.ro.

Daca speli hainele la temperaturi joase, este indicat ca pe langa detergenti sa folosesti si dezinfectanti, in special daca hainele sunt ale copiilor.


Scrie un comentariu

trimite