Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Noul sediu al ISJ a fost inaugurat cu o întârziere de patru ani, în prezența ministrului Educației. Vezi cum arată în interior

Autoritățile din Arad au inaugurat, joi, în prezența ministrului Educației, Pavel Năstase, un nou sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), o clădire la care lucrările au început în urmă cu nouă ani, iar finanțarea asigurată de Guvern s-a ridicat la apoape 11,5 milioane de lei, scrie News.ro.

FOTO | Noul sediu al ISJ a fost inaugurat cu o întârziere de patru ani, în prezența ministrului Educației. Vezi cum arată în interior
Comentează 0

În 2008, Ministerul Educaţiei Naţionale asigura primele fonduri pentru începerea lucărilor la noul sediu al ISJ Arad, dar și la un nou palat al copiilor, amplasat în vecinătate, estimând cele două investiții la 24,5 milioane de lei.

Pe parcurs, lucrările au fost blocate, atât de lipsa fondurilor cât și de diverse proceduri birocratice, cum ar fi aparția legii descentralizării, în urma căreia se planifica transferarea investiției către municipalitatea arădeană, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Lucrările au fost oprite câțiva ani, iar sediul ISJ a fost finalizat la nouă ani de la începerea lucrărilor, fiind inaugurat, joi, în prezența ministrului Educației, Pavel Năstase. Noul palat al copiilor este însă abia în faza realizării fundațiilor și câtorva ziduri.

”La această clădire a început construcția în anul 2008. Iată, au trecut aproape zece ani. Este trist că se întâmplă așa ceva, pentru că atunci când începem un proiect trebuie să îl și finalizăm într-un timp rezonabil. Pentru palatul copiilor (care în prezent funcționează într-o clădire pentru care se plătește chirie lunară 10.000 de lei – n.r.), din partea Ministerului Educației Naționale vom face toate demersurile să fie finalizat cât mai curând posibil”, a spus ministrul.

Pavel Năstase a adăugat că ministerul s-a angajat să asigure resursele financiare necesare pentru toate investițiile începute în anii trecuți în țară, școlile având prioritate la finalizare.

Noul sediu al ISJ Arad are aproximativ 1800 de metri pătrați utili și include, la etajul doi, câteva camere de cazare cu bucutărie și baie, care vor fi ocupate de membrii delegațiilor primite de ISJ.

Imobilul destinat activităţilor copiilor, aflat în spatele noului sediu ISJ, ar urma să aibă o suprafaţă utilă de 4681 de metri pătraţi.

Ambele clădiri ar fi trebuit finalizate în 2013.

TEXT: News.ro.

FOTO: ARQ

Galerie foto (37)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite