Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nou centru de zi, pentru prevenirea separării copilului de familia sa în Botfei, comuna Hășmaș!

Ieri, 16.01.2018, în localitatea Botfei, comuna Hășmaș, județul Arad și-a deschis porțile Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa.

Nou centru de zi, pentru prevenirea separării copilului de familia sa în Botfei, comuna Hășmaș!
Comentează 0

Au participat reprezentanții autorității publice locale prin primarul comunei Hășmaș, domnul Popa Cornel alături de toți colegii săi din primărie, doamna Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, doamna Erika Stark directoare a Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, domnul senator Cristina Ioan, domnul deputat Tripa Florin, primarii comunelor Beliu, Cărand și Archiș, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai cultelor, părinții copiilor și alți locuitori din satul Botfei.

Subproiectul ”Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa în localitatea Botfei, comuna Hășmaș, județul Arad” a fost realizat în cadrul unui proiect mai amplu al Ministerului Muncii și Justiției Sociale intitulat ”Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și instruirea personalului aferent”.

Începând de azi un număr de 19 copii de vârstă școlară din clasele I-VII de la Școala Gimnazială Hășmaș cu domiciliul în localitatea Botfei vor avea un spațiu civilizat, modern unde își vor putea pregăti lecțiile pentru școală, vor putea desfășura diferite activități educaționale și recreative sub supravegherea unui educator ajutat de un asistent social și un psiholog.

Acești copii provin din familii sărace aflate în dificultate în majoritate romi din localitatea Botfei.

Serviciul comunitar de prevenire a separării copilului de familia sa va funcționa în cadrul unei clădiri noi, moderne, utilată cu toate utilitățile necesare unui demers educațional și social civilizat și prietenos. Există internet, telefonie fixă și mobilă, televiziune prin cablu.

Valoarea finală a proiectului a fost de 60.000 euro, din care 48.000 euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCDE), 4.000 euro de la Guvernul României prin Ministerul Muncii și Justiției Sociale și 8.000 euro de la bugetul comunei Hășmaș

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite