Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ne așteaptă vreme grea! Specialiștii explică de ce ruperile de nori, tornadele și grindina nu vor mai fi fenomene extreme izolate

Mai multe localități din țară au fost măturate luni de torenți de apă căzuți din cer în cîteva minute, spre groaza localnicilor. Tot luni, temperatura a scăzut brusc cu 10 grade. De mâine însă, va crește din nou cu peste 10 grade. Specialiștii climatologi spun că asemenea fenomenle extreme și fluctuațiile mari de temperatură vor deveni tot mai frecvente în țara noastră.

Ne așteaptă vreme grea! Specialiștii explică de ce ruperile de nori, tornadele și grindina nu vor mai fi fenomene extreme izolate
Comentează 0

După un sfârșit se săptămână cu temperaturi de 21 de grade, luni temperatura din România a căzut 10 grade. Pe fondul acestei fluctuații termice, luni, în timp ce în Constanța oamenii au înregistrat pe telefoane tornade, în Gorj a plouat în câteva minute atât de mult, încât a trasformat un pârâu într-un veritabil râu care a luat cu el mașinile parcate pe marginea drumului.

Clima a luat-o razna: urmează cod galben de inundații

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundații valabilă de marți până miercuri, pe râuri din 13 județe din sudul și centrul țării. În următoarele 48 de ore, din cauza precipitaţiilor prognozate, se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi viituri rapide pe râurile mici, care ar putea duce la depăşirea cotelor de atenţie.

Începând de mâine, temperaturile vor crește brus spre 26 de grade urmând, ca în weekend clima să devină subtropicală. Astfel, de la 11-12 grade vom avea 24 de grade în Crișana, și 26 de grade în Muntenia. De duminică, vrmea s eva schimba din nou, temperaturile vor scăde a cu 5-7 grade și va începe să plouă.

Citeste mai mult pe realitatea.ro


Scrie un comentariu

trimite