Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Motivul halucinant pentru care benzina este scumpită intenționat

Benzina este scumpă în mod intenţionat în România şi în Europa, pentru ca oamenii să cumpere mai puţin şi să polueze mai puţin, spun autorităţile de concurenţă.

Motivul halucinant pentru care benzina este scumpită intenționat
Comentează 0

„Vrem să facem atât de scumpă benzina încât lumea să cumpere mai puţin. Nu este neintenţionat preţul ăsta mai mare, ci este obiectivul politic al statului, în extensie al Uniunii Europene, să îţi pună acciza asta care să te descurajeze să consumi mult şi să reducem poluarea", spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Între România și Moldova schimbul de energie s-a oprit la nivelul consumatorilor care aduc carburanţi mai ieftini de peste Prut. În timp ce românii se plâng de preţuri mari, pe moldoveni îi aşteaptă liberalizarea preţurilor la carburanţi, stabilite acum de stat.

„Noi credem că această piaţă, acest segment trebuie liberalizat pentru că eu nu sunt sigură că preţurile de acum sunt reale. Şi avem bariere de intrare, 8 milioane lei moldoveneşti obligaţia de capital, ceea ce este o barieră pentru IMM-uri. Ele nu pot intra pe piaţa asta, spune Viorica Cărare, preşedintele Consiliului concurenţei Moldova, potrivit digi24.ro.


Scrie un comentariu

trimite