Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Moș Crăciun din Bocsig "afumat" la volan

Moș Crăciun din Bocsig
Comentează 2

Polițiștii rutieri au depistat ieri, mai mulți bărbați care au săvârșit infracțiuni rutiere. Astfel, au fost depistați în trafic de polițiști: pe raza localității Zărand, un adolescent de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, pe raza localității Pâncota, un bărbat de 41 de ani în timp ce conducea un moped neînmatriculat, fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 0,86 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar pe Bulevardul Iuliu Maniu din municipiu, un bărbat de 57 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară având o alcoolemie de 0,72 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

A mai fost depistat în trafic, pe raza localității Bocsig, un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,51 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, în cazul celor depistați sub influența alcoolului, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu excatitate a alcoolemiei.

          Pe numele celor depistați încălcând normele legislației rutiere, au fost întocmite dosare de cercetare penală.

Întrucât în această perioadă, consumul de alcool este tot mai des întalnit la conducătorii auto, I.P.J. Arad vă aduce la cunoștință următoarele:

Stimaţi conducători auto, alcoolul şi volanul sunt incompatibile!

  • Efectele consumului de alcool sunt:

                                           1. diminuarea capacităţii  - de conducere;

    - a vitezei de reacţie;

    -a preciziei mişcărilor.

     2. scăderea acuităţii vizuale şi auditive.

  • Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În acest sens, art. 336, alin 1, din C.P. specifică concret limitele de pedeapsă prevăzute pentru săvârșirea unei astfel de fapte:

”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g./l. alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani sau cu amendă”.

OFIȚER DE PRESĂ,

Inspector principal de poliție Lorena RADU


Scrie un comentariu

trimite