Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mitul privind ciorba demontat de medici: “Nu e obligatoriu să..."

Ciorba sau supa fac parte din meniul tradiţional românesc de mulţi ani şi au beneficii dovedite asupra sănătăţii. Nutriţioniştii răstoarnă, însă, şi un mit despre cât de mult ajută ea organismul. 

Mitul privind ciorba demontat de medici: “Nu e obligatoriu să...
Comentează 0

Mulţi români au simţit pe pielea lor cum supa i-a scăpat de răceală, de toxiinfecţii alimentare sau reumatism. Specialiştii în nutriţie nu neagă astfel de beneficii aduse organismului, însă răstoarnă un mit pe care toţi românii îl respectau: acela de a mânca ciorbă pentru a avea un transit intenstinal normal.

“Nu e obligatoriu să mâncăm în fiecare zi ciorbă pentru a avea un tranzit normal. De bază sunt proteinele vegetale care se găsesc în conopidă, varză, zarzavaturi, în broccoli. Ciorba nu are rol de a regla tranzitul. Ea este mai mult un obicei alimentar întâlnit la noi în ţară, pentru că nu toate popoarele mănâncă ciorbă la masă. Vedem că multe popoare nu au aşa ceva în meniu. Ciorba are cel mult rolul de a pregăti tubul digestiv pentru a primi celelalte alimente”, ne-a spus dr. Mihai Abramescu, din Târgovişte, medic primar în gastroenterologie, citat de Adevărul


Scrie un comentariu

trimite