Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Misiuni executate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ al judeţului Arad

Misiuni executate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ al judeţului Arad
Comentează 2

În perioada 24.03. – 27.03.2017, subunităţile de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş„ al judeţului Arad au executat 99 misiuni şi 36 de recunoaşteri în obiective din raioanele de intervenţie.

S-a acţionat pentru stingerea unui număr de 18 incendii, 1 caz de asigurare asistenţă a persoane şi 1 misiune descarcerare.

Modulele SMURD au acţionat pentru acordarea asistenţei medicale în 79 de cazuri.

Pentru eficientizarea intervenţiilor şi optimizarea timpilor de răspuns subunităţile au executat 36 misiuni de recunoaştere în unele obiective din raioanele de intervenţie. Pe timpul misiunilor de recunoaştere se verifică sursele de alimentare cu apă, căile de acces în obiectiv, configuraţia acestuia şi alte elemente care sunt semnificative pe timpul intervenţiei.

       Din cele 18 de incendii 16 au fost incendii de mirişte, vegetaţie uscată şi resturi vegetale, suprafeţele incendiate fiind cuprinse între 50mp şi 10 ha. În unele cazuri incendiile, favorizate de vânt s-au propagat la litieră sau la livezi de pomi fructiferi şi doar prin intervenţia pompierilor profesionişti s-a reuşit localizarea, stingerea acestor si limitarea pagubelor. Un număr de 4 incendii din cele 16 au avut loc în apropierea căilor de comunicaţii rutiere/feroviare, degajările mari de fum îngreunând traficul şi existând riscul de producere a unor accidente.

          În data de 26 martie a.c în jurul orelor 23, a fost anunţat un incendiu la „Casa Unirii”, str. Ştefan Cicio Pop, municipiul Arad. Clădirea este încadrată în clasa monumentelor istorice şi locuită de o persoană fizică. La intervenţie s-au deplasat două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Arad, unul de stingere şi unul de căutare salvare. Incendiul se manifesta într-o încăpere a locuinţei cu flacără şi degajări mari de fum existând pericolul de generalizare şi propagare la restul construcţiei. S-a reuşit stingerea acestuia după aproximativ 30 minute de intervenţie, cele două echipaje reuşind lichidarea incendiului în limitele găsite şi salvarea construcţiei. În incendiu au ars bunurile din interiorul camerei şi s-au degradat pereţi de la fum.

Cauza probabilă a incendiului a fost „conductor sau cablu electric defect sau neizolat corespunzător”

         

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Purtător de cuvânt - maior Pleşca George


Scrie un comentariu

trimite