Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mircea Albulescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Reînvierea

Mircea Albulescu avea grad de comandor şi a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică, la ora 14:00, la Cimitirul Reînvierea din Bucureşti. Mircea Albulescu deţinea ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer, categoria D, "Arta spectacolului".

Mircea Albulescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Reînvierea
Comentează 0

La înmormântare au fost prezente circa 100 de persoane, membri ai familiei, foşti colegi de scenă, simpatizanţi precum şi militari ai Brigăzii 30 Garda "Mihai Viteazul".

Printre cei prezenţi s-aun numărat Monica Davidescu, Ileana Stana Ionescu, Stela Popescu, Ovidiu Cuncea, George Mihaiţă, dar şi medicul Dana Safta şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

Au trimis coroane de flori, printre alţii, premierul Dacian Cioloş, Ministerul Apărării Naţionale şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Mircea Albulescu s-a stins din viaţă vineri la Spitalul Floreasca din Capitală. Avea 81 de ani şi suferea de probleme cardiace de mult timp. De altfel, în urmă cu doi ani, actorul a fost supus unei triple operaţii de bypass la inimă.

Într-o emisiune de televiziune marele actor mărturisea: "Aştept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea aşteptare. Soţia mea a încetat din viaţă acum câţiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii şi eu de lumea de dincolo, de lumea ei", adăugând "E bine în viaţa asta, ca actor, să dispari când trebuie, cât eşti pe val".

Mircea Albulescu a fost unul dintre cei mai mari actori români, profesor universitar (doctor în arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR). 

A jucat în sute de spectacole pe scenele Teatrului Municipal din Bucureşti, Teatrului de Comedie şi Teatrului Naţional din Bucureşti şi a interpretat peste 300 de roluri memorabile în teatrul radiofonic, pe care îl consideră cea mai prodigioasă dintre activităţile sale artistice şi care a constituit şi subiectul tezei sale de doctorat.


Sursa romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite