Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministrul Justiţiei a publicat lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a publicat joi dimineaţă lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA, după cum a anunțat, la începutul săptămânii, la Iași.

Ministrul Justiţiei a publicat lista cu persoanele care au vizitat arhiva SIPA
Comentează 0

UPDATE Ministrul Tudorel Toader a făcut publică lista celor care au avut acces la arhiva SIPA. Potrivit datelor publicate, au avut loc 21 de vizite în arhiva SIPA între iunie 2007 şi aprilie 2008 şi încă o vizită în decembrie 2013.

Raportul publicat mai precizează că au fost nereguli privind păstrarea, copierea şi distrugerea dosarelor SIPA.

"Comisia a identificat nereguli cu privire la evidența, păstrarea, procesarea, multiplicarea și distrugerea informațiilor secrete de stat, în contradicție cu prevederile HG 585/2002", arată raportul ministrului Justiţiei, care precizează că aceste informaţii urmează să fie desecretizate.

Arhiva  SIPA  a fost desființată prin HG nr. 127/26.01.2006.

I. După desființarea arhivei, un număr de 22 de „vizite" au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spațiilor în care a fost depozitată arhiva".

Cele 22 procese verbale consemnează data vizitei, Ordinul ministrului justiției prin care a fost permis accesul în arhivă, componența comisiei, semnătura membrilor comisiei, precum și mențiunea „După verificarea și inspectarea stării documentelor în vederea desfășurării pe viitor a lucrărilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea ușilor celor două camere precum și a ușii de acces la acestea", indicându-se și numărul sigiliului folosit.

01.06.2007
Iosif  Marius
Bura Vasilica
Scântei Laura-Iulia
Mânzală Dănuț-Marian
Tiliban Nicolae

06.06.2007
Iosif  Marius
Bura Vasilica
Armean Doina
Scântei Laura-Iulia
Mânzală Dănuț-Marian
Tiliban Nicolae

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite