Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mii de şoferi au primit amenzi eronate de la CNAIR pentru neplata rovinietei!

O eroare de printare a făcut ca mii de şoferi să primească acasă plicuri prin care erau înştiinţaţi că trebuie să plătească amenzi pentru lipsa rovinietei.

Mii de şoferi au primit amenzi eronate de la CNAIR pentru neplata rovinietei!
Comentează 0

Problema este că aceste procese verbale nu apăreau a fi semnate de CNAIR sau de CESTRIN, companie cu care societatea de drumuri are contract.

2.000 de astfel de plicuri au fost trimise conducătorilor auto.

„În data de 22.02.2017, atât la sediul CNAIR SA cât şi la subunităţile acesteia s-au primit sesizări din partea utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi prin care se semnala faptul că au primit plicuri care nu conţineau procesele verbale întocmite de către CNAIR prin CESTRIN. Astfel, Compania a semnalat aceste probleme prestatorului de servicii poştale cu care are încheiat un acord cadru având ca obiect Servicii de imprimare, anvelopare şi comunicare procese verbale de constatare a contravenţiei emise de CESTRIN prin intermediul SIEGMCR, pentru încălcarea prevederilor OG nr. 15/2002”, transmite CNAIR.

Imediat a început o investigaţie la nivelul societăţii care se ocupă de imprimarea proceselor verbale. S-a descoperit că o eroare de imprimare a făcut ca acele procese verbale să ajungă la şoferi incomplet.

“Urmare investigaţiilor realizate de către Prestator, s-a identificat o situaţie apărută pe fluxul de producţie al acestuia în timpul procesării PVCC întocmite în data de 31.01.2017. Astfel, în secvenţa de printare a apărut o eroare ce a generat netipărirea PVCC (verso-ul coli A4) pentru un fişier de 2.000 de procese verbale dintr-un total de 27.302 procese verbale”, mai spun cei de la drumuri.

CNAIR anunţă că şoferii care au primit astfel de plicuri în perioada 20 – 23 februarie 2017 nu trebuie să le bage în seamă.

„În aceste condiţii, utilizatorii care au primit în perioada 20.02.2017 – 23.02.2017 plicuri care în loc să conţină procese verbale de constatare a contravenţiei pentru circulaţia fără rovinietă valabilă, conţineau doar o pagină pe care era tipărit numele şi adresa, nu trebuie să ia în considerare acele documente, urmând a primi, în perioada imediat următoare, procesele verbale de constatare a contravenţiei respective, termenul de plată urmând a decurge de la data primirii efective a proceselor verbale”, mai spun şefii de la Drumuri.

Sursa banatuazi.ro


Scrie un comentariu

trimite