Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mii de brazi de Crăciun, nevânduți. Pomii zac aruncați pe străzi în marile orașe

În fiecare an, în peisajul de Crăciun apar imaginile dezolante din piețele din toată țara cu mii de brazi care au fost abandonați pe caldarâm. Asta după ce comercianții nu au vrut, nici măcar în Ajun, să reducă prețurile. Au lăsat la preţ abia luni, în ziua de Crăciun, când oricum nu mai aveau cui vinde, aşa că soarta pomilor va fi ori la gunoi, ori vor ajunge rumeguş.

Mii de brazi de Crăciun, nevânduți. Pomii zac aruncați pe străzi în marile orașe
Comentează 0

Doamna Maria e florăreasă și vinde brazi în ghivece de fiecare dată înaintea Sărbătorilor. Susține că nu doar vânzătorii sunt vinovați pentru ”defrișarea” de Crăciun.

”Eu sunt de acord ca totul să fie cu rădăcină. A luat omul, îl pune în fața blocului, face o gropiță și dai viață. Aveam clienți care spuneau că vor fără rădăcină. Le-am zis: 'Domle, după sărbători, îl iei, te duci undeva și l-ai plantat' ”, le-a spus ea reporterilor Realitatea TV.

Cum clienți nu mai sunt, brazii rămași nevânduți fie vor fi aruncați la gunoi, fie vor fi donați firmelor de prelucrare a lemnului. Alți comercianți i-au încărcat încă de ieri în camioane. Vor să îi vândă peste granițe, celor care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi. Alții, ca să scape de marfă, au redus cât au putut prețurile chiar de Crăciun.

Anul acesta, Romsilva a scos la vânzare peste 83.000 de pomi de Crăciun, cu 20.000 mai mulți decât anul trecut.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite