Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Meseria care te omoară încet, dar sigur! Nimeni nu a vorbit despre asta până acum

Însoţitorii de bord care lucrează pentru companii de transport aerian sunt mai expuşi în faţa riscului de a dezvolta forme severe de cancer în comparaţie cu restul populaţiei, potrivit rezultatelor furnizate de un studiu realizat recent pe un eşantion compus din peste 5.000 de membri ai echipajelor de zbor, informează PA.

Meseria care te omoară încet, dar sigur! Nimeni nu a vorbit despre asta până acum
Comentează 0

După ce au eliminat criteriul vârstei, autorii studiului au descoperit o prevalenţă mai mare în rândul însoţitorilor de bord pentru fiecare tip de cancer analizat în cadrul acestei cercetări, în raport cu valorile medii înregistrate în rândul populaţiei generale.

Printre acestea se află cancerul mamar (3,4% la însoţitori de bord faţă de 2,3% pentru populaţia generală), cancerul uterin (0,15% în comparaţie cu 0,13%), cancerul cervical (1,0% în comparaţie cu 0,7%), cancerul gastrointestinal (0,47% în comparaţie cu 0,27%) şi cancerul tiroidian (0,67% în comparaţie cu 0,56%).

Oamenii de ştiinţă spun că descoperirea lor, inclusiv primele rezultate ce atestă o rată sporită de cancer de piele non-melanom, sunt deosebit de îngrijorătoare, ţinând cont de starea de sănătate relativ bună a însoţitorilor de bord care au participat la acest studiu, scrie agerpres.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite