Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mesajul transmis de români extratereștrilor în vremea lui Ceausescu

Voyager 1 împlinit 40 de ani. A furnizat poze din sistemul solar nevăzut, iar când se va întâlni cu o rasă mai avansată are câte un mesaj de la fiecare popor. 

Mesajul transmis de români extratereștrilor în vremea lui Ceausescu
Comentează 0

Când NASA a lansat în spațiu sondele Voyager 1 și 2, dr. Carl Sagan, de la Universitatea Cornell, a fost desemnat drept omul care să transmită mesajul planetei către cei la care vor ajunge echipamentele noastre. „Mesajele interstelare”, așa cum au ajuns să fie toate acestea cunoscute, au fost culese de Linda Salzman Sagan.

„De-a lungul întregii perioade Voyager, toate deciziile au fost bazate pe presupunerea că există două audiențe pentru care e pregătit mesajul: cei care trăiesc pe Pământ și cei care trăiesc pe alte planete, în sisteme solare îndepărtate”, a declarat Linda în cartea „Murmurs of Earth”. NASA a publicat toate mesajele online, în engleză, ca să vezi cu ce vorbe sunt întâmpinați extratereștrii, dacă vor fi vreodată.

În franceză este doar „salutare, tuturor”, în timp ce în engleză avem „salutări de la copiii planetei Pământ”. În armeană a fost mesajul „tuturor celor care există în Univers, salutări”, iar în cehă: „Dragi prieteni, vă dorim tot ce-i mai bine”. Și da, am ajuns și la români, unguri, turci, în mod special, și la alții în mod obișnuit.

Printre acestea, figureaza si un mesaj in limba romana. Mai mult sau mai putin inspirat, salutul este rostit de o voce feminina si dureaza doua secunde:  „Salutari la toata lumea!”.

Sursa: cancan.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite