Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mereu altceva și tot mai interesant la Triunghiularul Prieteniei

Mereu altceva și tot mai interesant la Triunghiularul Prieteniei
Comentează 0

Vedeți, nu am scris intenționat ”Triunghiularul de fotbal”. De ce? Pentru că la fiecare ediție, de trei-patru ani încoace, fotbalul e doar pretexul ( pretex , să recunoaștem , tabu...de necontestat), însă cele trei trupe, cea din Arad, Șag-Timiș și Grebenac-Kruscica din Serbia abia așteaptă aceste întâlniri și pentru alte motive.

Pur și simplu ne-am împrietenit, vorbim despre viețile noastre, prezentăm obiceiuri sau le infirmăm pe altele prost percepute în timp. Vizităm locuri nebănuite. Banatul sârbesc din jurul Grebenac-ului este cu totul original. Oameni simpli, case curate unde vecinii se înțeleg de minune.

Sâmbătă , cei din zona amintită ne-au întâmpinat cu cele trei sărutări pe obraji, specifice zonei, a urmat o gustare de bun-venit , după care ....la fotbal. La fotbal într-un balon ce acoperea un teren sintetic ( atenție , într-un sat, Kruscica) , un teren luminat de zeci de reflectoare, un teren aflat în dotarea unei școli. Un teren pe care cele trei echipe s-au înfruntat de-a binelea , trei echipe cu temperamente diferite. Cea a Șag-ului, mereu dornică de victorii, biciuită verbal minut cu minut de antrenorul Nelu Roșu, una , cea a localnicilor,calculată ,disciplinată și ferecată de un portar în zile mari, Antici și o a treia echipă , cea a noastră a Aradului, boemă, romantică, ” bătrânică” și care nu face rău la nimeni.....

Heheeiiiii...știam noi care e ”As”-ul din mâneca noastră...Repriza a treia, repriză unde nu ne bate nimeni, niciodată și niciunde. Și cum ai putea pierde și la Repriza a treia când orchestra prezentă la sala Căminului Cultural ne-a trezit energii nebănuite. Alături de meniul mai mult decât îndestulător, de celebrul rachiu de gutui, de ambianța de prietenie afișată fără nicio tentă falsă, muzica localnicilor a fost totală.  

După ce ne-am dat întâlnire pentru finalul lunii aprilie, gazda următoare fiind Aradul ( poate Pescăria din Iratoșu), pe la miezul nopții Monel, soferul microbuzului noastru a sunat adunarea și prin ceața nopții ne-am îndreprat spre duminică și spre casă.

Hvala lepo Serbia...vă așteptăm la Arad!

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite