Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Mai ai prin sertare astfel de carnete CEC? Îţi pot aduce până la 20.000 de lei

Mai ai prin sertare astfel de carnete CEC? Îţi pot aduce până la 20.000 de lei
Comentează 0

Cum carnetele de economii erau foarte prezente în vieţile românilor, atât înainte, cât şi după anii ’90, multe persoane le mai au încă pe acasă, uitate prin vreun sertar. Din fericire pentru acestea, statul poate oferi despăgubiri de până la 20.000 de lei. 

Decizia a fost luată în urma unei ordonanţe emisă de Guvern. Fiecare CEC poate ajunge să valoreze 20.000 de lei. Deși legea despăgubirilor există din anul 2007, aceasta nu a fost pusă în aplicare din cauza unor neconformități legislative.

Încă din 2016, Guvernul Ciolos a emis printr-o ordonanţă de urgenţă, pentru toţi cei care au acest CEC să fie despăgubiţi sub forma unor titluri de stat emise pe numele CEC. Pentru a intra în posesia titlurilor de stat trebuie să faceţi o adresă către Ministerul Finanţelor Publice şi alte două adrese spre CEC. 

Răspunsul la aceste solicitări ar trebui să îl primiţi în cel mult 30 de zile. Până acum românii își puteau recupera banii doar în instanță, dar legislația actuală le permite să fie despăgubiți în aproximativ două luni de zile.

DE CE ACTE AI NEVOIE:

Românii trebuie să pregătească un act de identitate valabil, acte de stare civilă, procură specială autentificată pentru a face dovada mandatului, certificat de moştenitor şi alte documente legale, după caz, precum şi declaraţie pe proprie răspundere că nu au încasat despăgubirea până acum.

sursa: a1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite