Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

”Lunea neagră”. Lira sterlină se prăbuşeşte la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani

”Lunea neagră”: Lira sterlină se prăbuşeşte la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani, după zvonurile că premierul britanic pregăteşte o lovitură pentru acordul de liber schimb cu UE.

”Lunea neagră”. Lira sterlină se prăbuşeşte la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani
Comentează 0

Lira sterlină a scăzut sub valoarea de 1,20 dolari pentru prima oară după prăbuşirea din Octombrie, după ce Sunday Times a raportat că May va pregăti o retragere din zona de liber schimb cu Uniunea Europeană în schimbul libertăţii să limiteze imigraţia şi să încheie acorduri de liber schimb cu alte ţări.

În timp ce fondurile de investiţii au început să crească pariurile împotrivei lirei de anul trecut, Bank of Tokyo – Mitsubishi a spus că noile decizii ar putea face investitorii să renunţe la aceste poziţii, scrie Bloomberg.

"Chiar dacă lira şi-ar reveni în Londra, se pare că realitatea unui Brexit dur nu a fost încă înţeleasă pe deplin", a spus Sean Callow, strateg la Westpac Banking Corp din Sydney, potrivit ZF.ro. "Este dificil să facem estimări pentru liră. Probabil că în săptămânile care urmează va depăşi minimul ultimilor 31 de ani", a spus el.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite