Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Locurile unde fumatul va fi INTERZIS. Care sunt EXCEPŢIILE

Legea antifumat în spaţiile publice va intra în vigoare la 45 de zile după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, după promulgarea sa de preşedintele Klaus Iohannis. Legea care interzice fumatul în spații publice, declarată constituțională.

Locurile unde fumatul va fi INTERZIS. Care sunt EXCEPŢIILE
Comentează 0

LOCURILE UNDE NU MAI ESTE PERMIS FUMATUL! Se aplică AMENDĂ

-cluburi
-baruri
-restaurante
-transport în comun
-taxiuri
-instituţii de învăţământ
-spitale
-locurile de joacă pentru copii indiferent dacă acestea sunt în aer liber sau în spaţiu închis
-locul de muncă

Mai exact, prin noua formulare, prin “spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".

LOCURILE UNDE SE VA PUTEA FUMA

Fac excepţie celulele pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă. Totodată, fumatul este permis în camere special amenajate, exclusiv în zona de tranzit a aeroporturilor internaţionale, cu respectarea următoarelor condiţii: să nu fie spaţiu de trecere sau de acces în spaţii publice închise, să fie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativă, să fie dotate cu scrumiere şi extinctoare şi amenajate în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind prevenirea şi stingerea incendiilor şi să fie marcate la loc vizibil cu indicatoare: "Cameră pentru fumat", "Loc pentru fumat".

Legea interzice şi comercializarea produselor din tutun în unităţile sanitare şi cele de învăţământ, de stat şi private, precum şi vânzarea la bucată a ţigaretelor, ţigărilor de foi şi cigarillos.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de către persoanele fizice se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de către persoanele juridice a prevederilor legii se sancţionează cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii, la a doua abatere.

Săvârşirea unei noi contravenţii la prevăzută de legea antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii.

Sursa realitatea.net


 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite