Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Liviu Dragnea, cale liberă pentru postul de premier? Cea mai grea decizie pentru CCR

După trei amânări succesive, judecătorii de la Curtea Constituțională ar putea lua în sfârșit o decizie, joi, în privința legii care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să pretindă funcția de premier. Este una dintre cele mai dificile decizii din istoria CCR, dacă ne gândim la contextul tensionat din perspectiva protestelor masive anti-corupție de la începutul acestui an.

Liviu Dragnea, cale liberă pentru postul de premier? Cea mai grea decizie pentru CCR
Comentează 0

Curtea Constituțională a amânat pentru 27 aprilie pronunțarea pe legea care l-a împiedicat pe Liviu Dragnea să pretindă funcția de premier.

Cazul a ajuns la Curtea Constituțională prin intermediul lui Victor Ciorbea. Avocatul Poporului a contestat actul normativ care le interzice persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern.

Curtea Constituţională a amânat de două ori până acum luarea unei decizii privind excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, care nu îi permite liderului PSD Liviu Dragnea să fie membru al Guvernului din cauza condamnării definitive cu suspendare.

Cu doar două zile în urmă, Dragnea a primit un alt verdict, care ar fi putut să ușureze decizia CCR de azi, însă Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins șefului PSD solicitarea de ștergere a condamnării din dosarul "Referendumul" pe motive procedurale.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite