Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lista alimentelor care îţi îmbolnăvesc tiroida. Tu poţi renunţa la ele?

Cerealele, cofeina, soia, uleiul vegetal sau zahărul sunt doar câteva dintre produse din lista celor daunătoare sănătății tale. Dacă tiroida este bolnavă, întregul corp va suferi. Află care sunt alimentele care dăunează grav tiroidei și pe care dintre acestea ar trebui să le eviţi.

Lista alimentelor care îţi îmbolnăvesc tiroida. Tu poţi renunţa la ele?
Comentează 1

Există câteva alimente care au un efect nedorit asupra glandei tale tiroide. Fiecare celulă din organismul nostru depinde de hormonii tiroidieni, care reglează metabolismul. Dacă tiroida este bolnavă, întregul corp va suferi.

Pe primul loc se află soia, deoarece aceasta afectează producția de hormoni a tiroidei, mai ales că, de cele mai multe ori, este modificată genetic. De asemenea, cerealele, în special glutenul, sunt la fel de nocive precum soia deoarece există o legătură puternică între gluten și boala celiacă, dar și bolile autoimune ale tiroidei. Pe locul trei se află apa fluorizată, care scade producția hormonilor tiroidieni. Așadar, evită să bei apă de la cișmea sau robinet, pentru a proteja glanda tiroidă. Nu în ultimul rând, și uleiurile vegetale sunt pe lista neagră a alimentelor care îmbolnăvesc tiroida, conform doctorulzilei.ro. 


Scrie un comentariu

trimite