Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Leul, îngropat adânc înainte de formarea Guvernului Dăncilă. EURO, un nou maxim istoric

Leul continuă să se deprecieze în raport cu euro, BNR anunțând marți un nou maxim istoric pentru moneda euro - 4,6679 lei! Slăbirea monedei naționale a început în momentul demiterii Guvernului Tudose, după ce leul prinsese puteri la începutul anului.

Leul, îngropat adânc înainte de formarea Guvernului Dăncilă. EURO, un nou maxim istoric
Comentează 0

Leul continuă să se deprecieze în raport cu euro, BNR anunțând marți un nou maxim istoric pentru moneda euro - 4,6679 lei! Este vorba de o depreciere de 0,05% pentru leu.

Și dolarul s-a apreciat marți în raport cu leul, cursul anunțat de BNR urcând la 3,8116 lei/dolar.

Momentul-cheie în care leul a luat-o la vale, spre disperarea românilor cu credite bancare, a fost marți, 16 ianuarie, a doua zi după celebrul CEX al PSD care l-a forțat pe premierul Mihai Tudose să-și dea demisia.

La acel moment, Liviu Dragnea a tratat în termeni ironici faptul că, din cauza crizei declanșate de PSD, românii sunt nevoiți să plătească facturi mai mari.

La insistențele unei jurnaliste, șeful PSD a replicat: "îmi asum ce vreți dumneavoastră! Și dacă a nins azi-noapte, eu îmi asum!"

"Leul a atins un minim istoric, va reproșați ceva?", a fost întrebat direct șeful PSD. "Important e să reglăm lucrurile și să fie aduse pe fagasul normal", a răspuns Dragnea. "Va asumati?" - "Aveti aceasta fixatie, imi asum tot ce vreti dvs, Si daca a nins aseara imi asum eu", a replicat principalul vinovat de inducerea unei crize guvernamentale din senin.

Momentul-cheie în care leul a luat-o la vale, spre disperarea românilor cu credite bancare, a fost marți, 16 ianuarie, a doua zi după celebrul CEX al PSD în cadrul căruia Mihai Tudose și-a dat demisia.

Iată cum s-a produs explozia cursului valutar peste noapte:

10 ianuarie: 4,6434 lei/euro

11 ianuarie: 4,6374 lei/euro

12 ianuarie: 4,6377 lei/euro

15 ianuarie: 4,6256 lei/euro

16 ianuarie: 4,6599 lei/euro

...

22 ianuarie: 4,6656 lei/euro

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite