Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La două luni de la începerea școlii, elevii arădeni nu primesc lapte și corn

Consiliul Județean Arad nu a reușit să finalizeze procedurile de desemnare prin licitație a furnizorilor de produse lactate și de panificație în cadrul programului guvernamental ”Lapte și corn”.

La două luni de la începerea școlii, elevii arădeni nu primesc lapte și corn
Comentează 0

Aproape 43.000 de elevi din județ ar fi trebuit să beneficieze de gustare la școală chiar din prima zi de școală, însă la două luni de la începerea noului an nu primesc cornuri și lapte.

Reprezentanții CJ Arad spun că procedurile de stabilire a furnizorilor prin licitație publică au fost întârziate: ”Consiliul Judeţean Arad a iniţiat procedura privind programul în data de 25.05.2016. În condiţiile în care ordonanţa 98/2016 a intrat în vigoare în data de 26.05.2016, dosarul procedurii a fost retras, pentru a fi corelat cu noile cerinţe legislative. Procedura a fost demarată din nou în data de 13.06.2016, documentaţia a fost întocmită şi apoi depusă la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice pentru validare, care în 19 august (pentru produsele de panificaţie), respectiv în 23 august (pentru produsele lactate) a respins ambele documentaţii de atribuire. Din nou s-au retransmis ambele documentaţii, modificate conform solicitărilor Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice. Instituţia respectivă a acceptat documentaţiile, în 25 august pentru produsele de panificaţie şi în 31 august pentru produsele lactate”.

Anunţurile privind participarea la licitaţii au fost publicate pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) în 27 august, respectiv 1 septembrie, iar SEAP a fixat termenul limită de depunere a ofertelor abia pentru 4 octombrie şi 7 octombrie, la o lună de la începerea şcolii.

Contractul pentru distribuirea laptelui va fi semnat peste câteva zile, pentru că există un câștigător la licitație, însă în cazul cornurilor nu a fost desemnată firma, astfel că vor mai trece câteva săptămâni până când elevii vor primi gustările.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite