Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Kovesi: Cei corupţi au funcţii înalte. Au reţete de fraudare a banului public

,,Fraudele cu fonduri UE s-au dublat în 2017, achizițiile publice sunt supraevaluate, iar prejudiciile sunt imense'', a declarat Laura Codruța Kovesi la bilanțul instituției. ,,Ca urmare a deciziei CCR pe abuzul în serviciu au fost închise 275 de dosare, în care prejudiciul era de 148 milioane euro. Au fost trimişi în judecată 1000 de inculpați, printre ei fiind trei miniştri, 5 deputaţi, un senator şi doi secretari de stat.

Kovesi: Cei corupţi au funcţii înalte. Au reţete de fraudare a banului public
Comentează 0

,,Anul 2017 a fost un an greu în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei. Aproximativ 1.000 de inculpaţi au fost trimişi în judecată. O treime dintre ei au avut funcţii de conducere, demnităţi publice. Trei miniştri, cinci deputaţi, un senator, un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi un secretar general al unui minister au fost trimişi în judecată. Aceste cifre ne arată că, în principal, cei corupţi au funcţii înalte. Au reţete de fraudare a banului public. Toţi ştiu ce trebuie să facă şi cu cine trebuie să vorbească”, a afirmat Kovesi.

Codruţa Kovesi a mai declarat că, urmare a deciziei CCR din 2016 privind abuzul în serviciu, au fost închise 275 de dosare, în care prejudiciul era de 148 de milioane de euro.

Ea a spus că se pune întrebarea firească dacă în aceste cazuri celelalte instituţii au deschis acţiuni pentru sancţiunea disciplinară.

Procurorul-şef al DNA a subliniat că există situaţii în care autorităţile publice nu se constituie parte civilă pentru recuperarea prejudiciului şi că este de neînţeles acest refuz.

Ea a precizat că sumele cheltuite de direcţie pentru investigarea cauzelor penale au fost de 2.1 milioane de euro în anul 2017, iar măsurile asiguratorii instituite de procurorii direcţiei în anul 2017 au fost de 202,4 milioane euro. 

De asemenea, în anul 2017, în cauzele în care instanţele au fost sesizate prin rechizitoriile Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au rămas definitive 174 hotărâri judecătoreşti prin care instanţele s-au pronunţat cu privire la confiscarea şi recuperarea de produse infracţionale de peste 729 milioane lei, echivalentul a 159 milioane de euro.

Sursa: realitatea.net

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut câteva declaraţii jurnaliştilor, la sosirea la prezentarea bilanţului DNA pentru anul 2017. CITEȘTE AICI CE A DECLARAT

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite