Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Judecătoarea din Ineu condamnată pentru CORUPȚIE, acuzată din nou. Și-ar fi împroprietărit abuziv prieteni cu terenuri

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a magistratului Floriță Boloș, de la Judecătoria Ineu, care se află în detenție în urma unei alte condamnări.

Judecătoarea din Ineu condamnată pentru CORUPȚIE, acuzată din nou. Și-ar fi împroprietărit abuziv prieteni cu terenuri
Comentează 1

Floriță Boloș este acuzată de opt fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, opt fapte de fals intelectual, două fapte de fals material în înscrisuri oficiale și de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În același dosar mai este judecat un bărbat, Petre Georgiu, acuzat de săvârșirea a 12 infracțiuni de uz de fals.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de DNA, în perioada 2010-2012, judecătoarea din Ineu ar fi pronunțat hotărâri abuzive prin care a împroprietărit cu terenuri mai multe persoane din cercul său de cunoștințe, între care Petre Georgiu.

”Prin încălcarea și ignorarea normelor procesual civile imperative în ceea ce privește competența teritorială și fără să existe dovada plății taxelor judiciare de timbru și timbru judiciar mobil, a pronunțat un număr de opt hotărâri judecătorești, prin care în mod abuziv s-a transferat în patrimoniul reclamanților din cauzele civile respective dreptul de proprietate asupra a 329 parcele de teren (468,6 hectare), care au făcut obiectul judecății”, precizează comunicatul.

Pocurorii susțin că soluțiile din cauzele civile ”au fost pronunțate de inculpată în absența persoanelor care în mod real trebuiau să aibă calitatea de părți și a probelor necesare adoptării unor soluții juste, pronunțând astfel hotărâri contrare legii prin care anumite persoane din cercul său de cunoștințe/sau indicați de aceștia, au dobândit dreptul de proprietate de care în alte împrejurări nu ar fi beneficiat”.

DNA arată că, pe cale de excepție, ar fi trebuit anulate procesele (pentru netimbrare), iar comepetența ar fi trebuit declinată Judecătoriei Chișineu-Criș.

”Unul dintre beneficiarii acestor drepturi de proprietate este și inculpatul Georgiu Petre (12 parcele), care în luna aprilie/mai 2012 a și depus sentințele respective pentru întreprinderea formalităților de intabulare. Concret, inculpata Boloș Floriță a reținut în cuprinsul sentințelor în mod nereal faptul că acțiunile sunt timbrate legal, că pârâții și reclamanții din cauze au calitate procesuală pasivă, respectiv activă și că pârâții au avut în patrimoniul acestora la data încheierii antecontractelor de vânzare-cumpărare dreptul de proprietate cu privire la parcelele de teren menționate în acestea și în cererile de chemare în judecată”, arată DNA.

Înaintea pronunțării hotărârilor judecătorești s-au înregistrat cereri, în numele părților, privind renunțarea la calea de atac, acestea fiind întocmite de persoane din anturajul judecătoarei.

După pronunțarea hotărârilor judecătorești, pentru ca acestea să rămână definitive și irevocabile, ”se constata în mod nereal că părțile au renunțat la căile de atac”. Astfel, se înlătura orice posibilitate ca o instanță superioară să cenzureze hotărârile în condițiile în care nu erau citate ca părți și persoanele care erau titularii reali ai dreptului de proprietate asupra parcelor.

Prejudiciul total cauzat primăriilor unde se află terenurile, prin neîncasarea taxelor, este de este de 41.089 lei. Concomitent, procurorii au reținut ”obținerea unui folos necuvenit suplimentar pentru persoanele beneficiare ale drepturilor de proprietate constituite din dobândirea injustă a acestora”.

Acest dosar a fost trimis spre judecare Curții de Apel Timișoara, dar Florița Boloș a mai fost condamnată. În 5 iulie 2013, procurorii au dispus trimiterea în judecată a magistratului de la Ineu după ce a primit mită. Potrivit unui comunicat de presă remis de DNA la vremea respectivă, în perioada februarie - iunie 2013, Boloş a pretins şi primit 13.000 lei şi 5.500 euro de la două persoane, pentru a pronunța sentinţe favorabile. Boloș a fost acuzată de luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial și fals intelectual. Ea a fost condamnată de Înalta Curte de Casație și Justiție, în aprilie .2014, la o pedeapsă de patru ani de închisoare.

FOTO: glsa.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite