Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca, președintele CJ Arad: „Zeci de comune din județul Arad riscă falimentul!”

Pierderea totală a Aradului  va fi de peste 35 de milioane de euro, cei mai mulți bani fiind luați de la municipiu (16 milioane) și de la Consiliul Județean (peste 7 milioane de euro), de la 1 ianuarie. 

Iustin Cionca, președintele CJ Arad: „Zeci de comune din județul Arad riscă falimentul!”
Comentează 1

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, continuă să prezinte sumele pe care le pierd localitățile din județul Arad ca urmare a proiectului de buget pentru anul 2018. Unele comune vor pierde peste 300.000 de euro, altele zeci de mii de euro. Asta înseamnă că unele dintre ele  vor intra în faliment, nu vor avea bani nici pentru plata salariilor, pentru întreținerea școlilor, pentru serviciile de bază.

 „Dacă Guvernul nu găsește modalități de compensare a pierderii de peste 35 de milioane de euro pe care o suferă Aradul, 2018 va fi anul sărăciei! Proiectele importante ale județului, în sănătate, infrastructură, cultură se pot bloca. Putem ajunge în situația să nu putem cofinanța proiectele europene pe care le-am accesat, fiindcă PSD ia decizii iresponsabile! Vă prezentăm astăzi un prim grupaj cu sumele pe care Guvernul PSD le confiscă de la comune din Arad, urmând ca zilele următoare să prezentăm și pierderile celorlalte comune, precum şi marile proiecte ale Aradului afectate de decizia Guvernului” a declarat Iustin Cionca.


Scrie un comentariu

trimite