Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iohannis, către parlamentari: Nu vă gândiți doar la un câștig electoral de moment

Președintele Klaus Iohannis susține un discurs în fața Parlamentului, cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la proclamarea independenței de stat a României și a Zilei Europei.

Iohannis, către parlamentari: Nu vă gândiți doar la un câștig electoral de moment
Comentează 0

Realizările istorice demonstrează că politica adevărată presupune urmărirea stăruitoare a obiectivelor naționale. Mesajul faptelor excepționale este că un proiect de țară construit în jurul societății are nevoie de o viziune clară a clasei politice, dar și de coeziune dintre aceasta și societate. Independența și Marea Unire, precum și, mai recent, integrarea europeană și euro-atlantică, ne arată că atingerea obiectivelor nu se poate realiza fără participarea activă a României la procesele politice europene și internaționale", a susținut Klaus Iohannis.  

Atingerea obiectivelor fundamentale nu se poate realiza fără participarea activă la procesele europene și internaționale, a afirmat președintele.

”Proclamația de Independență a fost actul de responsabilitate și angajament al aleșilor, pentru că aceasta este menirea reprezentanților legitimi ai oamenilor - de a urmări cu ințelepciune interesul pe termen lung al țării.

Pe cetățeni îi interesează modul în care acțiunile autorităților și ale institutiilor publice sunt benefice vieții lor și viitorului copiilor lor. O democrație autentică nu poate fi funcțională fără un Parlament puternic. Misiunea dumneavoastră este una esențială pentru progresul țării. (...) Trebuie combătute discursurile populiste prin recurgerea la evidențe.”, a declarat Klaus Iohannis.

O democrație autentică nu poate fi funcțională fără un Parlament puternic, iar o Românie modernă nu se poate dezvolta fără un cadru legislativ coerent, a mai afirmat președintele, care le-a transmis parlamentarilor că misiunea lor ”este una esențială pentru progresul țării, pentru că de îndeplinirea ei depind performanța și stabilitatea arhitecturii instituționale a statului”.

La 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, a precizat Iohannis, marile demonstrații din luna februarie a acestui an au exprimat angajamentul unei noi generații de a reîncărca în conținut și semnificație noțiunile de libertate, stat de drept și democrație.

Iohannis, către parlamentari: Aveți responsabilitatea de a restabili încrederea cetățenilor în această instituție 

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite