Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Întrebarea rămasă acum este: Când va izbucni războiul?

Amenințările SUA fac inevitabil un război în Peninsula Coreeană, afirmă un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean. . Anunțul care aruncă în aer. Asta e dictatură pe față.

Comentează 0

Exercițiile militare de amploare efectuate de SUA și Coreea de Sud și amenințările americane cu un război preventiv împotriva Phenianului au făcut ca izbucnirea unui război în Peninsula Coreeană să devină ''un fapt stabilit'', a declarat miercuri seara un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, relatează Reuters.

''Întrebarea rămasă acum este: când va izbucni războiul?'', a întrebat purtătorul de cuvânt, într-o declarație difuzată de agenția de presă nord-coreeană ACTC.

''Nu dorim un război, dar nu ne vom ascunde de el și în cazul în care SUA vor calcula greșit răbdarea noastră și vor aprinde fitilul pentru un război nuclear, vom face cu siguranță SUA să plătească scump consecințele folosind forța noastră nucleară puternică pe care am consolidat-o în mod constant'', a spus de asemenea purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean.

Coreea de Nord a testat săptămâna trecută ceea ce a numit cea mai performantă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care ar putea atinge teritoriul SUA.

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat că va distruge regimul nord-coreean, dacă acesta amenință SUA cu arme nucleare.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite