Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Informare meteo de ultimă oră! Weekend cu ploi torenţiale şi temperaturi scăzute

Meteorologii au emis o informare meteo de ploi și răcire a vremii care intră în vigoare sâmbătă, la oră 14.00 și este valabilă până duminică noaptea la ora 03.00. Precipitațiile pot ajunge la 40 l/mp. 

Informare meteo de ultimă oră! Weekend cu ploi torenţiale şi temperaturi scăzute
Comentează 0

Sâmbătă și duminică vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și, pe arii restrânse, grindină și intensificări ale vântului ce pot luă aspect de vijelie. 

În intervale scurte de timp, anunța meteorologii, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 20 l/mp și pe spații restrânse 35...40 l/mp. 

În a două parte a zilei de sâmbătă, 15 iulie și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică astfel de fenomene vor fi frecvente în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte și se vor semnala local în restul teritoriului.

Vremea va deveni în general instabilă în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte din restul ţarii, unde, în special dupa orele amiezii, înnorarile vor fi temporar accentuate, iar aversele şi descarcarile electrice vor fi frecvente.

Pe arii restrânse cantitaţile de apa vor depaşi 20...30 l/mp şi va cădea grindina. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorari seara când astfel de fenomene se vor semnala local şi la cote mai reduse.

Vântul va avea unele intensificari în sud-estul ţarii şi în extremitatea de vest, dar de scurtă durata şi asociat instabilitaţii atmosferice, fiind posibile izolat vijelii. Valorile de temperatură vor caracteriza o vreme răcoroasă în nord, în nord-est şi parţial în centru

În capitala, cerul va fi variabil, cu înnorari spre seară, când vor fi condiţii pentru averse şi descarcari electrice. Vântul va sufla moderat.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite