Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INEDIT | Măcelărie unică în vestul țării, deschisă în Arad. Carnea provine din propria fermă de vite (FOTO)

INEDIT | Măcelărie unică în vestul țării, deschisă în Arad. Carnea provine din propria fermă de vite (FOTO)
Comentează 0

O afacere de familie se anunță un succes. O familie din Arad care deține de ani buni o fermă de vite în Pâncota a inaugurat și o măcelărie, pe strada Avrig, oferind carne proaspătă din producție proprie.

„Macelleria di Francesca e Federico”  este unică în vestul țării, iar vestea deschiderii s-a răspândit rapid, astfel că vin clienți din tot județul și chiar din Timișoara. Unii sună mai întâi pentru a rezerva carnea sau preparatele speciale, precum hamburger, Fiorentine maturate sau involtini în diverse combinații.

”Clienții sunt foarte curioși să încerce de toate, iar celor care doresc le oferim rețete. De altfel, chiar vom lansa un rețetar și vom publica săptămânal o rețetă”, spune proprietara măcelăriei, Simona Alessio.

Magazinul este specializat pe vânzarea cărnii maturate, procedeu care o face ideală pentru friptură.

”Maturarea presupune păstrarea cărnii o anumită perioadă în condiţii de temperatură, umiditate și ventilație controlate, iar noi avem echipamente de ultimă generație. Procedeul permite cărnii să-şi dezvolte caracteristicile senzoriale, devenind fragedă, suculentă și aromată”, explică Simona Alessio.

”Este ceva nou pentru Arad. Îmi place și că magazinul arată impecabil, ca o farmacie, ceea ce îmi dă încredere. Am luat mai multe preparate, dar nouă ne-au plăcut foarte mult hamburgerii, care ni s-au părut cei mai gustoși pe care i-am mâncat vreodată”, ne-a spus o clientă, Mariana Apetrei.

Pentru că mulți dintre cumpărători nu sunt din oraș, familia Alessio se pregătește să lanseze și serviciul de livrări la domiciliu.

”Avem deja multe solicitări de a livra produsele direct acasă sau la firme, de aceea vom oferi și această facilitate”, a spus Simona Alessio.

Ferma din care provine carnea exportă de mulți ani vite în mai multe țări europene, iar soțul Simonei și fratele său se ocupă inclusiv de producerea furajelor.

”Tocmai pentru că deținem această fermă mare m-am gândit să le oferim și arădenilor posibilitatea de a cumpăra carne de vită proaspătă. Avem vite din rase speciale pentru carne, precum Limousine, Belgian Blue sau Charolais”, ne-a mai spus proprietara.

Afacerea de familie se va extinde peste câteva zile cu un abator nou, iar în curând măcelăria va lansa și un sistem de pachete pentru familie, care să conțină diverse produse și sortimente de carne.

Noul magazin, situat pe strada Avrig nr. 37-39 (în spatele Casei Albe) este deschis marți, miercuri, joi și vineri între orele 10 și 17.30, iar sâmbăta de la 9 la 14.

Galerie foto (14)

Articole asemanatoare