Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Începe Caravana Filmelor Next la Zilele Aradului!

Începe Caravana Filmelor Next la Zilele Aradului!
Comentează 0

Ne vedem în oraș, la filme sub clar de lună! Caravana Filmelor Next ajunge în oraș de Zilele Aradului!

Mii de kilometri, drumuri încă necunoscute, prieteni vechi și noi, o mașinuță ticsită cu surprize și un coș cu filme bune. Cu cerul înstelat drept tavan al cinematografului nostru în aer liber, ne lăsăm cuprinși de magie cu cele mai aplaudate filme scurte de la ultima ediție a Festivalului de Film NexT.

În 21, 22 și 23 august, Caravana Filmelor NexT face ultima oprire pentru picnic și cinema sub clar de lună la Arad, pe faleza Mureşului, lângă noua pasarelă.

Luni începem în forță cu cele mai aplaudate filme din cadrul festivalului adunate în programul Best of Festivalul NexT 2017, în timp ce marți vă așteptăm cu o selecție de Scurtmetraje Românești. Miercuri încheiem Caravana cu o Seară de Oscar cu scurtmetraje nominalizate la premiile Academiei Americane de Film.

 

PROGRAM:
Luni, 21 august, ora 21.30

 

Lesh

Republica Cehă (2016), 23 min.

Regizor: Pavel Soukoup

Karel este un pădurar pasionat, care are grijă foarte mare de pădure. Într-o parte îndepărtată a pădurii, braconierii trezesc o creatură numită Leshy care s-ar putea dovedi egalul lui Karel.

 

Lumina roşie

Bulgaria/Croația (2016), 21 min.

Regizor: Toma Waszarow

Într-un mic sat, un autobuz oprește la singura intersecție unde semaforul este blocat pe roșu. Șoferul autobuzului refuză să înainteze, ceea ce provoacă un conflict cu pasagerii și cu autoritățile locale. O poveste despre partea amuzantă a apatiei, a egoismului și a singurătății într-o lume în care respectarea regulilor este o neînțelegere.

 

Despre păsări și albine

Finlanda (2016) 12 min.

Regizor: J.J. Vanhanen

Un fermier tăcut și fiul său pornesc la drum spre farmacie după ce adolescentul are un mic accident cu prietena lui.

 

Aport!

Israel (2016) 4 min.

Regizor: Alon Richter

Aport! este un scurtmetraj de animație clasică, o poveste despre loialitate, despre un câine și stăpâna sa.

 

Regatul

Italia (2016) 27 min.

Regizor: Francesco Fanuele

După moartea tatălui său, Giacomo descoperă că moșia familiei s-a transformat într-un regat autonom cu propriii supuşi, propriile legi și propria monedă. Are de luat o decizie: să devină moștenitorul legal sau să fugă din acest regat absurd.

 

Supă de piatră

Franța (2015) 7 min.

Regizor: Clémentine Robach

Când se lasă seara și burticile încep să scoată zgomote, toți locuitorii stau lipiți de televizoare pentru rețeta zilei - Supă de piatră -, când se produce o pană de curent.

 

Marți, 22 august, ora 21.30

 

Mamă, tată, trebuie sa vă spun ceva

România (2016) 6 min.

Regizor: Paul Mureșan

Presiunea de a le mărturisi părinților că au creat un monstru.

 

Omul de pe lună

România (2016) 18 min.

Regizor: Mihnea Aliciu

După ce își ține în mod obișnuit emisiunea de seară la radioul lui pirat din garsoniera sa, N. primește pentru prima dată un telefon de la un spectator, lucru care îi va schimba viața.

 

Pipa, sexul și omleta

România (2016) 23 min.

Regizor: Ana Maria Comănescu

Victor e atras de soția lui Filip. Filip e atras de soția lui Victor. Victor și Filip sunt vecini, dar mai ales, prieteni.

 

O noapte de dragoste

România (2016) 25 min.

Regizor: Alexandru Mavrodineanu

Toni se trezeşte brusc. În noaptea aceasta Monica strigă în somn numele altui bărbat. Dorind să ştie sigur dacă îl înşală soţia, Toni ajunge să o cunoască pe Alina, o fată care îi va spune adevărul.

 

Plecarea

România (2017) 22 min.

Regizor: Cătălin Drăghici

Un tată tânăr își împarte timpul între îndatoririle profesionale și familie. Ziua aniversării fiului de trei ani și promisiunea făcută acestuia sunt amenințate de fuga contra-cronometru prin aglomerația orașului, pentru munca sa de care depind mai multe persoane.

 

Miercuri, 23 august, ora 21.30

 

Nopți liniștite

Danemarca (2016) 30 min.

Regizor: Aske Bang

Inger lucrează ca voluntară la un adăpost pentru refugiaţi şi se îndrăgosteşte de un imigrant ilegal. Amândoi duc o viaţă plină de greutăţi, dar totul e bine când sunt unul în braţele celuilalt.

 

Cântă

Ungaria (2016) 25 min.

Regizor: Kristóf Deák

Zsofi se adaptează cu greu la noua ei şcoală, singura ei consolare pare să fie cântatul în corul şcolii. Dirijoarea corului, însă, nu este chiar un model de inspiraţie, cum crede toată lumea.

 

Dușmani interiori

Franța (2016) 28 min.

Regizor: Sélim Azzazi

În anii ’90, în timpul războiului civil din Algeria, terorismul ajunge în Franţa. Doi bărbaţi. Două identităţi. O singură luptă.

 

Femeia și trenul

Elveţia (2016) 30 min.

Regizor: Timo von Gunten

Elise are un obicei secret: în fiecare dimineaţă şi seară, de mulţi ani de zile, face cu mâna după trenul care trece prin dreptul casei ei. Într-o zi, descoperă în grădină o scrisoare de la conductorul trenului…

 

Timecode

Spania 2016

Regizor: Juanjo Giménez

Luna şi Diego sunt paznici într-o parcare. Diego lucrează în tura de noapte, iar Luna, în cea de zi.

 

Intrarea este liberă.

 

www.caravananext.ro

#nevedeminoras #zilelearadului

 


Scrie un comentariu

trimite