Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

INCENDIU Orăștie. Zona, înghiţită de un nor dens de FUM: 5 victime

O explozie puternică s-a produs, marți după-amiază, într-o fabrică de vopsele din Orăştie. Cinci oameni au fost răniţi. Unul dintre ei a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD. Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din zonă. Incendiul a fost localizat şi se acţionează în continuare la stingerea acestuia. Sistemul de alarmare a populaţiei a fost activat. Zona a fost înghiţită de un nor dens de fum.

INCENDIU Orăștie. Zona, înghiţită de un nor dens de FUM: 5 victime
Comentează 0

UPDATE miercuri, ora 7:00. Efectivele sporite din județul Hunedoara și echipajele sosite în sprijin din județele Alba, Gorj și Sibiu, însumând peste 40 de pompieri, au intervenit, pe timpul nopții, cu spumogen dispersat cu tunurile aflate în dotarea a 11 autospeciale de stingere.

Eforturile pompierilor au dus la reducerea ariei afectată de incendiu și stoparea propagării arderii la alte obiective de pe platforma industrială.
 Incendiul a izbucnit la o hală cu o suprafață de aproximativ 5.000 mp in care se aflau depozitate uleiuri foarte ușor inflamabile.

În urma incendiului, un bărbat de 24 de ani a suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din suprafața corpului.

Pe timpul nopții, jandarmii au asigurat măsurile de ordine în zona locuințelor din care s-a evacuat populația, precum și în zona sălii de sport din municipiul Orăștie.

Agenția pentru Protecția Mediulu Hunedoara a amplasat un echipament fix pentru monitorizarea calității aerului. 
Operațiunea se va realiza din oră în oră, monitorizarea urmând să continue timp de o săptămână și după lichidarea incendiului.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite