Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Incendii în fiecare zi, în Arad, din cauza sobelor sau coșurilor de fum defecte

Numărul incendiilor a crescut, în ultima vreme, de când ne confrutăm cu temperaturile foarte scăzute de afară. Mulți arădeni forțează capacitățile sobelor, fără să se gândească la riscuri.

Incendii în fiecare zi, în Arad, din cauza sobelor sau coșurilor de fum defecte
Comentează 0

Conform unei situații publicate, joi, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad, în primele 11 zile din luna ianuarie, pompierii au intervenit pentru stingerea unui număr de 25 incendii, o creştere semnificativă raportat la alți ani.

Din cele 25 de incendii, 22 au fost la locuinţe particulare. Nu trebuie uitat nici incendiul de la școala din Sâmbăteni, care a condus la suspendarea cursurilor.

”Cauza probabilă pentru un număr de 20 de incendii este legată de sistemele de încălzire care sunt folosite necorespunzător, cu defecţiuni, necurăţate sau suprasolicitate”, precizează ISU.

Pompierii le amintesc arădenilor că, pentru a nu se expune unor astfel de pericole, sistemele de încălzire trebuie montate de personal specializat. Sobele nu trebuie supraîncărcate, ci folosite conform specificaţiilor tehnice, iar amplasarea acestora faţă de materialele combustibile este esențială.

”Coşurile, canalele, burlanele de evacuare a fumului trebuie curăţate, întreţinute, reparate, izolate şi amplasate corespunzător faţă de materialele combustibile”, mai spun pompierii.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite