Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În plin scandal, medicii de familie din Arad anunţă că fac plângere penală împotriva şefului CNAS. Ce acuzaţii îi aduc

Societatea de Medicină de Familie Arad va depune o plângere penală împotriva preşedintele CNAS, pentru că ar fi prezentat date false în momentul în care s-a discutat bugetul pentru anul 2018, motiv pentru care-l consideră vinovat de subfinanţarea asistenţei medicale.

În plin scandal, medicii de familie din Arad anunţă că fac plângere penală împotriva şefului CNAS. Ce acuzaţii îi aduc
Comentează 0

Preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad, Adrian Dărăbanţiu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că va fi depusă o plângere penală împotriva preşedintelui CNAS, Laurenţiu-Teodor Mihai, care ar fi prezentat valori eronate în momentul în care s-a discutat bugetul pe anul 2018.

„Vrem să depunem la Parchet o plângere penală împotriva preşedintelui CNAS, iar motivele sunt foarte simple. Este vorba de declaraţia făcută de preşedintele CNAS în şedinţa Comisiei de Sănătate a Parlamentului, când s-a discutat bugetul pentru anul 2018. Dânsul a declarat nişte valori eronate şi mai mici pentru anul 2017, în aşa fel încât creşterea finanţării pentru medicina de familie în anul 2018 să pară dublă. Prin asta a indus în eroare Comisia de Sănătate şi amendamentele depuse în ceea ce priveşte alocările financiare pentru medicina de familie. Procentul fondurilor pentru medicina de familie va fi mai mic în 2018 faţă de 2017”, a explicat Adrian Dărăbanţiu.

Cu privire la protestul anunţat începând de miercuri, preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Arad a spus că fiecare medic de familie din judeţ este liber să decidă dacă eliberează sau nu reţete şi trimiteri.

„Noi am lăsat liber la latitudinea fiecărui medic de familie să facă cum consideră de cuviinţă. Am mers pe principiul să nu sufere pacienţii atunci când protestăm, pentru că au grijă Ministerul Sănătăţii şi CNAS să sufere destul. Fiecare face cum a hotărât, neeliberarea de reţete şi trimiteri reprezintă o măsură care afectează pacienţii, lucru pe care nu ni-l dorim. Ei, săracii, sunt în aceeaşi oală cu noi”, a mai declarat Adrian Dărăbanţiu.

În judeţul Arad îşi desfăşoară activitatea aproximativ 260 de medici de familie.

Sursa gandul.info


Scrie un comentariu

trimite