Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În fiecare dimineață, acest bărbat lua un ciocan și dispărea de acasă până târziu în noapte. Abia după 25 de ani S-A DESCOPERIT ce făcea atunci

Dashrath Manjhi și-a petrecut întreaga viață într-un mic sat din India. El și soția sa nu erau oameni bogați material, dar pentru ei cea mai mare avere e că se aveau unul pe celălalt. Într-o zi, soția lui Dashrath s-a îmbolnăvit și a avut nevoie de ajutorul medicilor.

În fiecare dimineață, acest bărbat lua un ciocan și dispărea de acasă până târziu în noapte. Abia după 25 de ani S-A DESCOPERIT ce făcea atunci
Comentează 290

Cei doi soți au fost nevoiți să meargă 80 de km până în cel mai apropiat oraș. Își doreau să ajungă cât mai repede, dar drumul era anevoios și erau nevoiți să ocolească și un munte în drumul lor către medic. Din păcate, soția bolnavă nu a rezistat acestui drum greu și a încetat din viață.

Pierderea celei mai dragi persoane din viața lui a fost prea mult și prea dureros de suportat pentru Dashrath. Nu știa cum și-ar putea trăi restul zilelor fără ea și, devastat de atâta suferință, a pus la cale un plan.

S-a hotărât să sape în muntele care a împiedicat-o pe soția sa să trăiască și astfel să croiască un drum scurt către cel mai apropiat oraș. Nu mai voia ca altcineva din satul lui să treacă prin tragedia trăită de el.

Zi după zi, Dashrath a săpat în acel munte. Ajungea acolo la răsăritul soarelui și abandona munca abia târziu în noapte. Toată această muncă a devenit un ritual repetat până în ziua în care a murit. Toți vecinii credeau că este un nebun care dispare în fiecare zi în munte cu un ciocan, dar abia după moartea sa au descoperit ce a făcut în tot acest timp.

Munca lui este impresionantă: În 22 de ani a reușit să sape un drum în munte! Înainte de asta, oamenii din satul lui Dashrath erau nevoiți să străbată 80 de km pentru a ajunge în cel mai apropiat oraș, datorită lui cel mai scurt drum este acum de 4km. În numai o oră, sătenii pot ajunge la școli sau spitale.

Efortul incredibil depus de el a schimbat viețile tuturor locuitorilor satului, copiii au primit șansa de a merge la școli, iar adulții si-au găsit locuri de muncă mai bune.

Sursa dailynews.ro


Scrie un comentariu

trimite