Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

În 2022 o explozie cosmică va lumina cerul timp de 6 luni

În anul 2022, pe cer se va putea zări o lumină extrem de puternică, care provine din coliziunea a două stele. Evenimentul este unul extrem de important pentru lumea științifică.

În 2022 o explozie cosmică va lumina cerul timp de 6 luni
Comentează 0

Chiar dacă pare greu de crezut, nul 2022 va aduce după sine un spectacol pe bolta cerească. Două stele, care s-au aflat la circa 1800 de ani lumină de Terra, s-au ciocnit și astfel s-a format o supernova.

Interesant este faptul că cele două stele s-au aflat în constelația Cygnus și pe timpul împăratului roman Septimius a avut loc coliziunea. În prezent, cele două stele sunt încă vizibile cu ochiul liber, dar în 2022, atunci când informația va ajunge pe Terra, explozia imensă va lumina cerul planetei noastre.

Această lumină va fi de circa 1000 de ori mai puternică decât cea a unei stele obișnuite și va exista pe cer timp de 6 luni.  După această perioadă, intensitatea sa va scădea considerabil și în cel mult 2 ani, supernova va lumina precum o stea banală.

Evenimentul poate fi comparat cu celebra stea din Betleem, care i-a îndrumat pe cei trei magi spre ieslea unde se născuse Iisus. Oare este posibil ca în 2022 să asistăm la nașterea unei persoane importante pentru omenire așa cum s-a petrecut cu circa 2000 de ani în urmă?

Nimeni nu poate prezice acest lucru, dar este cert că vom fi martorii unui spectacol grandios, așa cum nu s-a mai văzut de mii de ani.

Sursa efemeride.ro


Scrie un comentariu

trimite