Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Impozite uriașe, de anul viitor, pentru arădenii care nu repară fațadele caselor sau nu îngrijesc terenurile

Proprietarii de clădiri sau terenuri abandonate ori neîngrijite ar putea plăti impozite mult mai mari începând de anul viitor, conform unui proiect al Primăriei Arad.

Impozite uriașe, de anul viitor, pentru arădenii care nu repară fațadele caselor sau nu îngrijesc terenurile
Comentează 3

Municipalitatea a elaborat regulamentul privind supra-impozitarea clădirilor / terenurilor neîngrijite și terenurilor agricole nelucrate timp de doi ani consecutiv.

Conform documentului, după identificarea și evaluarea imobilelor cu probleme, proprietarii vor fi somați, iar din acel moment vor avea la dispoziție șase luni în cazul clădirilor, 30 de zile în cazul terenurilor,  să efectueze lucrările de întreținere sau reabilitare necesare.

”În cazul în care proprietarul nu se conformează, clădirea/terenul vor fi încadrate în categoria celor neîngrijite, cu propunerea de majorare a impozitului. La fel se va proceda și în cazul terenurilor agricole nelucrate timp de doi ani”, precizează un comunicat de presă al Primăriei.

Nivelul impozitului majorat va fi stabilit anual de Consiliului Local, dar poate fi și de cinci ori mai mare, conform reglementărilor legale.

Proprietarii vor trebui să notifice Primăria în cazul în care iau măsuri de remediere, însă nu mai târziu de data 15 noiembrie. În caz contrar, impozitul majorat se va aplica automat și în anii fiscali următori la nivelul cotei de majorare stabilită de Consiliul Local Municipal.

”Municipalitatea arădeană vine cu un proiect care are ca scop în primul rând reducerea numărului imobilelor lăsate în paragină. Prin reabilitarea clădirilor monument istoric, considerate adevărate bijuterii arhitecturale, se urmărește schimbarea la față a Aradului. Refacerea fațadelor ar contribui decisiv la creșterea atractivității turistice a orașului nostru”, se mai arată în comunict.

În ultimii ani, numeroase clădiri din oraș, chiar din zona centrală, au ajuns la un grad avansat de degradare și au devenit un risc pentru trecători, care pot fi loviți de tencuială sau elemente de arhitectură ce se desprind.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite