Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" la Cinema ARTA

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari
Comentează 0

Marți, 25 septembrie, începând cu ora 20,00 la Cinema ARTA se va proiecta filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari".

Un film care nu are nevoie de prea multă introducere, cel mai recent (și totodată așteptat) film al regizorului Radu Jude ajunge marți, 25 septembrie, în premieră la Arad! Despre experiența de a lucra cu Jude și de a participa la "reconstituirea" propusă de acesta, povestim după film cu actrița principală, Ioana Iacob. 

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este marele câștigător al Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary și propunerea României la premiile Oscar 2019, pentru categoria Cel mai bun film într-o limbă străină. 

-------
„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari" a fost o replică rostită în Consiliul de Miniștri din vara anului 1941, înainte să înceapă purificarea etnică pe Frontul de Est. Filmul prezintă povestea realizării unei reconstituiri istorice pentru un spectacol de stradă. Pornind de la cuvintele din titlu, Radu Jude încearcă să demonstreze că actele violente nu sunt singura cale către barbarism. 

Regia: Radu Jude 
Cu: Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan
Durata: 140 min
N-15: Nerecomdandat sub 15 ani


Scrie un comentariu

trimite