Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FOTO | Hoții din Arad au pus ochii și pe containerele pentru donații. Iată cum acționează!

Containere speciale amplasate în Arad, în care arădenii pot pune îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării, au devenit ținta hoților.

FOTO | Hoții din Arad au pus ochii și pe containerele pentru donații. Iată cum acționează!
Comentează 0

Un grup de persoane a fost fotografiat în timp ce scotea bunuri din trapa unui container pentru donații. Lucrurile lăsate de arădeni în aceste containere speciale sunt destinate oamenilor sărmani, însă nu sunt puține tentativele de furt.

Reprezentanții asociației care gestionează donațiile au declarat pentru ARQ că astfel de încercări de furt sunt chiar frecvente: ”Uneori se reușește sustragerea bunurilor, în cazurile în care oamenii nu sunt atenți dacă sacii cad în container. Ei pot rămâne în trapă, de unde sunt sustrași”.

”E dureros ce se întâmplă, am rămas șocată să văd cum trei persoane de etnie romă au furat dintr-un container pentru textile. O femeie a împins copilul înăuntru, de unde a ieșit cu trei saci. Părea să aibă experiență... Din fericire, câțiva băieți au fugit spre ei și au recuperat hainele”, ne-a relatat o martoră, care ne-a oferit fotografiile.

În Arad, 25 de containere au fost amplasate de Federația Caritas, care derulează o campanie de colectare a produselor textile și jucăriilor ce pot fi refolosite.

Conform organizatorilor campaniei ”Să ajutăm împreună”, îmbrăcămintea, încălțămntea și jucăriile care sunt puse în aceste containere sunt sortate la Lugoj, de unde sunt distribuite sunt formă de donații celor cu posibilități materiale reduse, iar textilele care nu mai sunt sunt bune sunt reciclate.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite