Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

HAOS în sistemul salarizării bugetarilor. Un consilier juridic este plătit mai prost ca un şofer

Deciziile adoptate de-a lungul timpului privind salarizarea bugetarilor au generat în administrație un haos în care un angajat are un salariu și de 4 ori mai mare sau mai mic decât un alt bugetar cu aceeași funcție dintr-o altă instituție sau chiar din același minister, iar un consilier juridic este plătit mai prost decât un șofer.

HAOS în sistemul salarizării bugetarilor. Un consilier juridic este plătit mai prost ca un şofer
Comentează 0

Bugetarii sunt  plătiți diferit în funcție și de persoana la cabinetul căreia lucrează fiecare în minister, chiar dacă au aceeași funcție.

Astfel, un consilier din Ministerul Educației are un salariu minim net de 1.025 lei și unul maxim net de 4.092 lei (diferență generată de funcția persoanei la cabinetul căreia lucrează), unul din Ministerul Dezvoltării are un salariu minim de 1.631 lei și unul maxim de 5.951 lei, unul din Ministerul Justiției are un salariu minim de 3.952 lei și unul maxim de 9.012 lei, în timp ce diferența salarială din Ministerul Muncii pentru un consilier este de 807 lei-12.769 leiPractic, personalul angajat la cabinetul miniștrilor / secretarilor de stat are un nivel al veniturilor salariale mai consistent față de personalul similar din direcțiile de specialitate, indiferent că angajații au aceeași funcție.

 Un șofer din Ministerul Educației are un salariu minim de 1.420 lei și unul maxim de 2.339 lei, în timp ce colegii săi sunt plătiți cu 1.238 lei (în Ministerul Transporturilor), cu 2.294 lei (în Ministerul Dialogului) sau cu 1.505 lei (în Ministerul Justiției).

TABEL Haosul salarizării: Bugetari cu aceeași funcție și salariu diferit, consilier juridic plătit mai prost ca un șofer

 

Un curier din Ministerul Dialogului Social este plătit lunar cu 2.294 lei, unul din Ministerul Dezvoltării încasează 1.686 lei, unul din Ministerul Agriculturii primește 1.075 lei, în timp ce unul care lucrează pentru Ministerul Economiei este remunerat doar cu 867 lei.

Nici bufetierii nu scapă de aceste diferențe de salarizare, unul din Ministerul Economiei fiind plătit cu 811 lei, iar unul din Ministerul Finanțelor fiind salarizat cu până la 1.939 lei.

Deoarece unele ministere nu au o constrângere în a acorda sporuri / ore suplimentare care să determine creșteri semnificative ale veniturilor nete, astfel de diferențe apar și pentru funcții mai înalte. TABEL Haosul salarizării: Bugetari cu aceeași funcție și salariu diferit, consilier juridic plătit mai prost ca un șofer

Mai multe detalii pe profit.ro

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite