Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Hackerul român Guccifer, interviu pentru Fox News: Nu vreau să fiu trimis în SUA pentru executarea pedepsei

Hackerul român Guccifer a sunat, din închisoarea din Arad, la televiziunea americană Fox News pentru a transmite public că nu vrea să fie trimis înapoi în SUA să ispăşească o altă pedeapsă cu închisoarea şi că va cere să termine în România şi sentinţa din America.

Hackerul român Guccifer, interviu pentru Fox News: Nu vreau să fiu trimis în SUA pentru executarea pedepsei
Comentează 0

Marcel Lehel Lazăr, de 45 de ani, cunoscut tuturor drept Guccifer, a spus jurnaliştilor de la Fox News că vrea să rămână într-o închisoare românească şi nu să fie încarcerat în America, acolo unde ar trebui să-şi împlinească sentinţa de 52 de luni pentru infracţiuni cibernetice şi pentru accesarea neautorizată a unui computer protejat, plus furt de identitate cu circumstanţe agravante. 

Lazăr i-a telefonat de mai multe ori producătorului executiv al Fox, Pamela Browne, chiar din închisoarea unde este încarcerat pentru şapte ani pentru infracţiunile de hacking comise în România. După ce şi-a dat permisiunea să fie înregistrat, Lazăr a spus că are o înfăţişare în faţa judecătorilor din Timişoara, acolo unde va cere să execute tot în România şi pedeapsa care i-a fost dată pentru delictele comise în SUA. 

În septembrie, hackerul român Guccifer a fost condamnat la 52 de luni de închisoare de către un tribunal din statul american Virginia, conform Washington Post.

Marcel Lehel Lazar, cunoscut sub presudonimul de “Guccifer”, a fost extrădat în Statele Unite în anul 2014 şi a pledat vinovat în luna mai 2016 la acuzaţiile de furt de identitate şi acces neautorizat asupra unor computere.

Odată cu folosirea în interes de serviciu a unui cont personal de email pe durata mandatului de secretar de Stat de către, Hillary Clinton a încălcat reglementările federale privind corespondenţa oficială. Acest lucru a fost dezvăluit pentru prima dată de Macel Lehel Lazăr, condamnat joi la 4 ani şi 4 luni de închisoare de către judecătorul James C. Cacheris din statul Virginia.

Lazăr a recunoscut că a comis atacuri cibernetice asupra aproximativ 100 de americani de-a lungul unei perioade de 14 luni. Atacurile au vizat inclusiv celebrităţi, directori de afaceri şi personaje politice precum Sidney Blumenthal, un consilier cu care Clinton a corespondat folosind contul personal e-mail, confidenţi ai fostului preşedinte George W. Bush şi fostul secretar de stat Colin L. Powell.

După ce a avut acces la conturile de email ale victimelor şi a aplicat diferite tactici inclusiv fraudă, furt de identitate şi hărţuire, Lazăr ar fi predat mass-media documentele furate.

Judecătorul James C. Cacheris din Alexandria i-a impus hackerului o pedeapsă de 52 de luni de detenţie, spunând că era necesară o pedeapsă dură pentru a descuraja viitoarele accesări ilegale ale computerelor.

Sursa: gandul.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite