Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul a trecut cu 282 de voturi ”pentru”

Senatul şi Camera Deputaţilor s-au reunit  în sesiune extraordinară, pentru votul de învestitură a noului Guvern Dăncilă: au fost 282 de voturi ”pentru”, 136 ”împotrivă” și o abținere. Pentru ca Guvernul să treacă de Parlament avea nevoie de minimum 233 de voturi.

Guvernul a trecut cu 282 de voturi ”pentru”
Comentează 0

Așadar, Guvernul Dăncilă a fost validat și urmează să depună jurământul. Viorica Dăncilă a menționat, în discursul pe care l-a susținut, că nu va introduce nicio nouă taxă cât va fi premier, iar la Formularul 600 se va renunța săptâmâna aceasta. Totodată, a punctat că nicio altă instituție sau centru de putere nu va mai putea spune Guvernului ce are de facut. Altfel,

Plenul comun al Legislativului a început la ora 15,00, după ce, în cursul dimineţii, începând cu ora 8,00, au avut loc, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, audierile miniştrilor propuşi să facă parte din Cabinetul Dăncilă. Aceștia au fost votați pe bandă rulantă. Apoi, după trei ore, ședința de plen în care s-a dat votul pentru Guvern s-a terminat  cu un scor previzibil: au fost 282 de voturi ”pentru”, 136 ”împotrivă” și o abținere.

Viorica Dănciă și-a început discursul în plen, precizând că dacă Guvernul va fi votat, Executivul va guverna cu respect pentru români. Totodată, a mai spus că în perioada în care va fi premier, nu va introduce nicio nouă taxă, iar de săptămâna aceasta se va renunța la Formularul 600. Totodată, a punctat că nicio alta institutie, centru de putere nu va mai putea spune Guvernului ce are de facut.

Imi propun ca Romania sa isi sustina cu demnitate interesele pe plan extern. Voi conduce un guvern politic, sustinut de majoritatea parlamentara. Aceasta tara trebuie condusa de cei alesi, nu de cei numiti. Guvernul va raspunde pentru oportunitatea deciziilor sale exclusiv in fata coalitiei majoritare. Nicio alta institutie, centru de putere nu va mai putea spune guvernului ce are de facut. Am vazut in PE ca puterea si opozitia pot avea un dialog civilizat si constructiv. Voi face tot ce imi sta in putere pentru a convinge romanii ca nu au gresit atunci cand au indraznit sa creada in Romania”

In 2020, salariul minim net pe economie va depasi 300 de euro. Vom creste cu peste 50% numarul de drumuri modernizate. La Sanatate, avem proiectul celor 8 spitale regionale si a spitalului republican. Imi voi incepe mandatul de la o absorbtie a fondurilor europene de aproape 11%. Asta ne va permite sa ajungem la 30 mld euro pana in 2020.

Vom creste cu peste 50% numarul de drumuri modernizate. La Sanatate, avem proiectul celor 8 spitale regionale si a spitalului republican. Vom continua dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie. Vreau ca romanii sa aiba salarii cat mai apropiate de cele din UE. Majorarile salariale de anul trecut au redus cu 70% numarul medicilor care isi depun dosare pentru plecarea din tara Aceasta e calea pe care trebuie sa mergem, sa crestem salariile In 2020, salariul minim net pe economie va depasi 300 de euro. Trebuie sa continuam majorarea punctului de pensie. Trebuie eliminate inechitatile printr-o noua lege a pensiilor Reformarea administratiei: Suntem o tara cu una dintre cele mai bune infrastructuri de IT din lume. Vreau ca cele mai multe tranzactii si depuneri de documente sa se faca prin mijloace online Am in vedere reducerea birocratiei prin simplificarea sistemului fiscal, reducerea sau comasarea numarului de taxe platite. 

”Am in vedere maxim 50 de taxe cu aplicare generala si cat mai curand posibil. Cat timp voi fi premier nu voi introduce nicio taxa noua in Romania. Chiar de saptamana aceasta vom renunta la formularul 600 si in perioada urmatoare la toate celelalte. Un singur formular e propunerea noastra. Voi acorda o atentie deosebita parteneriatelor strategice ale Romaniei, in mod special celui cu SUA. Imi propun ca Romania sa isi sustina cu demnitate interesele pe plan extern”.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite