Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Guvernul a convenit cu proprietarii "Cuminţeniei Pământului" amânarea plăţii celor 11 milioane de euro

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor sculpturii "Cumințenia Pământului", a declarat că data la care statul român va semna actul de vânzare-cumpărare, cu valoare de 11 milioane de euro, cu moştenitorii operei lui Constantin Brâncuşi a fost amanată, în urma solicitării venite din partea Guvernului, pentru 20 decembrie.

Guvernul a convenit cu proprietarii
Comentează 0

"Ne-am întâlnit, ei ne-au propus data de 20 decembrie şi am fost de acord. Iniţial, spuseseră de 30 noiembrie, apoi ne-au rugat să amanăm, pentru că este nevoie să facă rectificări bugetare şi alte lucruri", a declarat Bogdan Grabowski, pentru News.ro.

Pe 12 octombrie, Guvernul a anunţat că opera “Cuminţenia Pământului“ va fi achiziţionată de statul român.

Lucrarea a fost realizată în 1907 şi expusă pentru prima dată la Bucureşti în 1910. În 1911, Constantin Brâncuşi a vândut sculptura ”Cuminţenia Pământului” inginerului Gheorghe Romaşcu. În 1957, regimul comunist de la Bucureşti i-a confiscat abuziv lucrarea şi, astfel, ea a fost expusă, pentru următoarele decenii, la Muzeul Naţional de Artă al României. În 2012, moştenitorii lui Gheorghe Romaşcu au primit înapoi sculptura, în urma unui proces de retrocedare.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite