Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Grădinarii și roadele lor

2o de ani de la câștigarea titlului de Campioană a României la juniori, UTA –Romvest.

Grădinarii și roadele lor
Comentează 0

Marin  Lupaș, Francisc Tisza , Sorin Botiș și...inegalabilul Petre Botiș au fost aseară cei mai fericiți oameni de fotbal din Arad.  Primii doi au sădit cu mâinile lor semințe de fotbaliști  talentați acum aproape 35 de ani. Peste 15 ani au crescut vlăstari puternici și sănătoși,  primele roade ivindu-se în anul 1996, când echipa formată și antrenată de Feri Tisza invingea pe Dinamo București în finala Campionatului României.

După 20 de ani, Petre Botiș, cu cunsocuta-i nebunie în insistențe, face tot posibilul și imposibilul și organizează împreună cu Sorin, fiul său, întânirea de suflet . Aceasta a avut loc aseară la Baza sportivă Serie A ( Bendea), unde patru echipe alcătuite din fotbaliști unul si unul  ( UTA-Romvest, Stranierii, Gloria Bujac și Olimpia Indagrara Bujac), jucând între ele pe durata  de aproximativ 3 ore.

Cei  care i-au urmărit au rămas încântați de dăruirea celor din teren , dar mai ales de fair-play-ul dovedit , de spiritul de prietenie și de încă ceva...chipul lui Baciu, plecat dintre ei în cer, postat pe tricourile albe ale celor care i-au fost coechipieri.

Taciturnul Feri Tisza a fost mai vorbăreț și zâmbitor ca niciodată, poveștile sale despre istoria acestei echipe nu se mai terminau. Marin Lupaș, mândru , se plimba de la un jucător la altul, singurul trecut neobservat dintre ei fiind , la început, Adi Găman, schimbat fizic total făcându-l de nerecunoscut.

Petre Botiș  a ținut să facă fotografii cu toată lumea, din păcate lumina din spațiul terenului nefiind prea bună pentru poze. Tot el a surprins în  final ,oferind pâini coapte în cupotrul său de acasă cu inscrpția UTA pe aluatul copt.

Vă redăm aici componența loturilor celor patru echipe , cu promisiunea că vom reveni cu amănunte despre acest eveniment și cu interviuri , în zilele următoare.

UTA – Romvest:  Botiș, Ciubăncan, Panin, Găman, Mateiaș, Țicală, Felnacichi, Mogoșanu, Tisza Robert, Todea

Stranierii: Bodea, Casian Maghici, Leucuța, Bozian, CipriA Rus, George Țucudean, Cătălin Hlistei

Gloria Bujac: Sergiu Popa, Zîmbă,Stoian, Gherghel, Mihuț, Lovin, Coman

Olimpia Indagrara : Tanko, Moș, Ienășescu, Gligor L., Gligor  I., Chirilaș, Covaci.

La Multi Ani UTA- Romvest!

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite