Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Glad Varga (PNL): "Aradul merită să aspire la titlul de Capitală Politică a Marii Uniri!"

Deputatul Varga a susținut o declarație politică în plenul Camerei Deputaților pornind de la Memoriul inițiat de Asociația pentru Ridicarea Monumentului Unirii la Arad adresat Ministerului Culturii şi Identității Naționale.

Glad Varga (PNL):
Comentează 0

"Istoria ne arată că Aradul merită și poate să aspire la titlul de Capitală Politică a Marii Uniri, precum și la amplasarea în orașul nostru a unui Monument dedicat Marii Uniri de la 1918.
Evenimentele petrecute în ultimii 13 ani: de la stabilirea în Consiliul Local al Municipiului Arad  locul în care se va amplasa acest monument, la contractarea de către Minister a artistului însărcinat cu realizarea operei, la finalizarea lucrării, semnate de sculptorul Codre Florin, toate acestea au dus, într-un final, la situaţia în care Aradul nu are nici măcar astăzi Monumentul Marii Uniri, a cărui inaugurare era programată iniţial pentru 1 decembrie 2012.
Motivul întârzierii a venit din partea sculptorului care a avut obligaţia să transporte și să amplaseze lucrarea la Arad. Însă datorită faptului că firma acestuia a intrat în insolvenţă, nu a mai avut posibilităţile financiare să onoreze aceste obligaţii. Astfel că, după 13 ani, de întruniri, solicitări, dezbateri, consultări şi după aproape 100 de ani de la Marea Unire, arădenii încă aşteaptă amplasarea acestei opere de artă.
Cu toate acestea, am speranța că Ministerul Culturii şi Identității Naționale, în calitate de proprietar al monumentului, să se implice și să se dedice acestui proiect astfel încât lucrările să fie finalizate într-un timp rezonabil, iar Centenarul Marii Uniri din 1 Decembrie 1918 să fie aniversat la Arad cu tot respectul cuvenit înaintașilor, celor care s-au sacrificat pentru ca noi astăzi să trăim într-o Românie Mare, Unită, Membră a Uniunii Europene" a declarat deputatul liberal, Glad Varga

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite