Vremea Romania, Arad 20°C

Stiri Arad

Gerul a provocat cel mai mare val de viroze din ultimii ani, în județ

Medicii arădeni se confruntă, în ultima săptămână, cu cel mai mare val de infecții respiratorii și pneumonii din ultimii ani, pe fondul gerului, sute de bolnavi fiind înregistrați zilnic în cabinete și spitale.

Gerul a provocat cel mai mare val de viroze din ultimii ani, în județ
Comentează 0

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Arad a primit, marți, de la medicii de familie și spitale raportările privind îmbolnăvirile de sezon, iar conform statisticilor peste 1300 de cazuri de infecții respiratorii și pneumonii au fost înregistrate în ultima săptămână.

Cei mai mulți dintre bolnavi sunt copii și tineri, iar aproximativ 120 au avut nevoie de internare din cauza complicațiilor cauzate de virusuri.

Conform purtătorului de cuvânt al DSP Arad, medicul epidemiolog Mihaela Câtu, acesta este cel mai mare val de viroze din ultimii ani, raportat la această perioadă a anului, iar cauza o reprezintă temperaturile foarte mici.

În prima săptămână a lunii ianuarie din 2016 erau înregistrate 828 de infecții respiratorii și 265 de pneumonii, iar în 2015 erau raportate 615 infecții respiratorii și 181 de pneumonii.

Reprezentanții DSP spun că numărul real de îmbolnăviri este mult mai mare decât cel raportat, însă foarte mulți preferă să se trateze la domiciliu fără să mai consulte un medic.

În ultima săptămână, în județul Arad temeperaturile au scăzut adesea spre minus 18 grade noaptea, iar ziua s-au situat în jurul valorii de minus zece grade, județul fiind și marți sub avertizare cod galben de ger.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite