Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Galleria Arad, pe butuci. S-a închis și Cinema City

Bate vântul în Galleria Mall, unde există mai mulți angajați ai puținelor magazine care au rămas, decât vizitatori.

Galleria Arad, pe butuci. S-a închis și Cinema City
Comentează 3

După ce s-a anunțat plecarea din Galleria a magazinelor Stradivarius, Bershka și Pull&Bear, care ar urma să se mute în Atrium Mall, de câteva zile a fost închis și Cinema City. Acesta era printre ultimele puncte de interes din complexul comercial, care devine astfel total neatractiv pentru arădeni.

Cinema City rămâne în Arad, la Atrium Mall. De altfel, la momentul deschiderii Galleria, orașul nostru era al doilea, după București, care avea două centre cinematografice Cinema City.

Închiderea cinematografului nu se vede doar în mall, ci și pe pagina web a Cinema City. La secțiunea ”Filme”, nicio programare nu mai există pentru Galleria Arad, iar numărul de telefon afișat nu mai este activ.

Decăderea

Galleria a început să fie ocolit de clienți după plecarea hipermarket-ului Cora, în vara anului trecut.

”Suntem în diferite discuții cu alți operatori de hipermaket-uri precum și cu alți retaileri de calibru și plecarea Cora nu este sinonimă cu stoparea activității Galleria Arad, existând întotdeauna alte opțiuni”, se arăta într-un comunicat remis la vemea respectivă de către reprezentanții mall-ului.

Investiție de 70 de milioane de euro

Galleria a fost inaugurat în octombrie 2011, fiind construit sub umbrela dezvoltatorului imobiliar Globe Trade Center (GTC). Compania a anunțat, în august 2015, semnarea unui acord preliminar pentru vânzarea mall-ului. GTC avea de rambursat 27,8 milioane de euro, bani împrumutaţi de la două bănci pentru construirea Galleria, complex inaugurat în plină criză economică. În 2011, când s-a tăiat panglica, se anunțase că investiția s-a ridicat la aproximativ 70 de milioane de euro, iar 99 la sută din spaţiile comerciale erau închiriate. Acum, gradul de ocupare este de sub 20 la sută.

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite